OBS Beukenlaan
Image default
Gezondheid

Draaiduizeligheid oplossing

Wanneer u zonder duidelijke reden duizeligheid voelt opkruipen, wilt u weten waarom u zich zo voelt. Duizeligheid is een gevoel van beweging dat zelfs optreedt als u in rust bent. Het kan voelen alsof je balanceert op een gekanteld oppervlak, ronddraait of zweeft.

Je hersenen vertrouwen op visuele input, zenuwen in je gewrichten, druk op je huid en het labyrint van je binnenoor om de zwaartekracht te verwerken en geïnformeerde aanpassingen aan je houding te maken. Als die signalen niet kloppen, voel je je duizelig en heb je een groter risico om te vallen.

Vertigo-aanvallen kunnen gevaarlijk zijn, afhankelijk van waar ze zich voordoen, dus het is niet meer dan normaal om de bron van deze aandoening te willen vinden voordat dat gebeurt. Als u uw duizeligheid overweegt in het licht van uw algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid, vraagt ​​u zich misschien af ​​of stress duizeligheid kan veroorzaken in plaats van er alleen maar een gevolg van te zijn.

Als je meer wilt lezen over duizeligheid door stress klik dan hier (artikel over duizeligheid).

Kan duizeligheid worden veroorzaakt door stress?

Het simpele antwoord is dat stress uw symptomen kan veroorzaken of verergeren, maar het veroorzaakt geen duizeligheid. Stress beïnvloedt de belangrijkste systemen van uw lichaam. Sommige negatieve effecten van stress op je lichaam zul je onmiddellijk herkennen, maar sommige zijn moeilijker op te merken en kunnen langdurig zijn.

Hormoonschommelingen tijdens perioden van hoge stress kunnen van invloed zijn op uw zenuwstelsel. Stress zet je instinct op scherp, verhoogt je adrenaline en verhoogt je bloeddruk. Meestal herstelt uw zenuwstelsel zich nadat u bent gekalmeerd, maar u kunt voelen dat uw duizeligheidssymptomen erger worden.

Kan stress duizeligheid veroorzaken in combinatie met andere aandoeningen? De resultaten van een onderzoek uit 2018 suggereren dat er een sterke correlatie bestaat tussen duizeligheid en stress voor mensen met angst-, stemmings- en persoonlijkheidsstoornissen. Stress triggert vaak patiënten die comorbiditeit ervaren, of twee chronische aandoeningen die zich tegelijk presenteren.

https://nickdewaard.nl/duizelig-door-stress/