OBS Beukenlaan
Image default
Verbouwen

Behang op de muur

Behangen van je muur is een leuke en eenvoudige manier om je huis te versieren. Er zijn veel verschillende soorten behang beschikbaar, dus je kunt altijd iets vinden dat bij je interieur past. Behang is ook makkelijk aan te brengen, dus je kunt het zelf doen.

Welke soort behang

 

Het is belangrijk om te weten wat voor soort behang je wilt, voordat je begint met het aanbrengen ervan. Als je niet weet wat voor soort behang je wilt, kun je altijd een afbeelding zoeken op internet of in een doe-het-zelf magazine. Je kunt ook naar een woonwinkel gaan en daar behang uitzoeken.

 

Zorg voor een gladde muur

Behangen op een muur die vol zit met oneffenheden dat kan natuurlijk niet! Het is dus zaak dat je ervoor zorgt dat je deze muren eerst glad maakt. Dit kun je zelf doen wanneer de gaten en oneffenheden minimaal zijn. Wil je een optimaal effect, dan is het stucen van de muren en ook het plafond stucen een betere optie. Uiteraard kun je ook kiezen om in plaats van je muren en plafonds te behangen, deze te latexspuiten. Dit kan in iedere gewenste kleur en zelfs met een bepaald patroon mocht je dit willen.

 

De hoeveelheid

 

Als je weet welk soort behang je wilt, is het tijd om te beslissen hoeveel je ervan nodig hebt. Je kunt dit berekenen door de afmetingen van je muur te meten en dan het aantal vierkante meters te berekenen. Als je weet hoeveel vierkante meters je nodig hebt, kun je naar een doe-het-zelf winkel gaan en daar het behang kopen.

Hoe breng je behang aan op de muur?

 

Breng eerst een laag lijm aan op de muur, zodat het behang beter hecht. Als je eenmaal een laag verf hebt aangebracht, kun je met het behang beginnen. Begin altijd in een hoek van de muur en werk dan naar beneden toe. Gebruik een roller om het behang aan te brengen, zodat het mooi strak aanligt. Als je klaar bent met het aanbrengen van het behang, laat het dan drogen voordat je verder gaat met het behangen van de rest van de muur.