OBS Beukenlaan
Image default
Verbouwen

Bescherm jezelf tegen ongewenste indringers

Het is midden in de nacht. Je hoort wat. Je bent een beetje slaperig en je weet daarom niet wat het is. Je gaat kijken. Oké, deur zit op slot, ramen zitten dicht. Maar… wat is het dan? Je gaat maar gewoon weer slapen. Je wordt ineens toch weer wakker! Je weet wat het is. Het zoemt bij je oor. Het is een mug. Zo verschrikkelijk irritant denk je. Je blijft maar slaan, wegwuiven en uiteindelijk kom je gewoon niet meer in slaap. Je nachtrust is weg en daardoor ben je er gewoon klaar mee. De dag erop ben je kapot. Je weet één ding zeker; dit wil ik niet meer!

Optie 1; de citronellakaars

Je haast je naar de winkel en je laadt je karretje vol met citronella kaarsen. Je koopt allemaal verschillende, want je wil weten welke het beste werkt. Eenmaal thuis aangekomen ga je je huis bewapenen met kaarsen. Je zet ze overal neer en steekt ze aan. Je huis ruikt best lekker! Overdags kun je ervanuit gaan dat dit werkt. Dat vindt Jimbob ook! ’S Avonds lekker de raampjes open, dan kan het huis lekker afkoelen. Dat denk je in ieder geval. Totdat je erachter komt dat citronella kaarsen eigenlijk niet werken. Je ziet toch nog een beestje vliegen. Dan maar aan de Deet! Je besprayt je hele bed en het stinkt zo erg dat je er eigenlijk zelf niet wil zijn. Dit is effectief. Maar is het nou echt lekker om elke dag zoveel te moeten sprayen? Is het het waard om elke dag kaarsen aan te steken?

Optie 2; koop horren

Je gaat op zoek naar een hor voor je raam. Je hebt een draakiep raam, dus je hebt een inzethor nodig. Vrij simpel zou je zeggen! Je gaat op zoek naar een inzethor via google. Je komt bij de Horboer uit! Je volgt de inmeetinstructie; die overigens vrij simpel is. Je steekt je arm door het kozijn, gaat van links naar rechts en van boven naar beneden en de kleinste maten schrijf je op. Je ziet dat je een aluminium strip hebt in je kozijn. Dat betekent dat je type 3 nodig hebt! Top. Ook weer geregeld. Je besteld hem en een goede week later heb je de hor binnen. Je zet hem erin en… hij past! Je kan doen wat je wil nu, je hebt geen last meer van muggen. Ze komen niet meer binnen. En het lekkerste is nog dat je ’s nachts gewoon je raam open kan doen zonder dat je ongewenste indringers hebt. Wat een leven.