OBS Beukenlaan
Image default
Mode en Kleding

Zo heb jij langer plezier van je tas

Zo heb jij langer plezier van je tas

Wanneer je na lang zoeken eindelijk je favoriete tas hebt gevonden, dan ben je hier natuurlijk maar wat blij mee! Iedereen mag hem zien en het liefst draag jij je tas iedere dag met je mee. Je kunt je dus voorstellen, dat wanneer je zo’n tas dagelijks meeneemt, deze het nodige krijgt te verduren gedurende zo’n dag. De kosten voor een tas zijn doorgaans niet mals, dus is het wel zo fijn dat je ook een flinke tijd van deze aankoop kunt genieten. Vooral wanneer het gaat om een luxe leren tas van matt nat, die je dagelijk meeneemt naar je werk, is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Dus wil jij langer plezier hebben van je tas, lees dan deze tips!

Onderhoud

Het maakt niet uit of het gaat om een paar schoenen of een tas, wanneer jij er optimaal plezier van wilt beleven, is goed onderhoud natuurlijk essentieel. Je hoeft nu niet direct iedere dag je tas uitgebreid te gaan staan poetsen, maar vooral wanneer het een leren tas, is, dan is het belangrijk om het leer soepel te houden. Dit kun je doen door het leer één keer per jaar te behandelen, maar ook het gebruik van een vocht- en vuilafstotende spray is absoluut aan te raden. Een ongeluk zit natuurlijk altijd in een klein hoekje, maar door je tas na gebruik netjes op te hangen aan bijvoorbeeld de kapstok of in de kast te zetten, voorkom je dat jezelf of iemand tegen je tas aanloopt.

Indeling

Wanneer je net een nieuwe tas hebt aangeschaft, dan zal je merken dat deze in het begint ontzettend netjes is. Inhoud wat overbodig is gooi je weg en je ruimt je tas iedere keurig netjes op. Toch zal dit na verloop van tijd steeds minder worden. Om ervoor te zorgen dat jij je tas netjes houdt, is het verstandig je tas iedere week op te ruimen, want je zult merken, dat naarmate de tijd vordert de overbodige spulletjes in je tas zullen toenemen. Vooral wanneer je een tas hebt met allerlei verschillende vakken. Bij een schooltas met laptopvak zal dit vaak nog wel meevallen, maar allerlei kleine vakjes zorgt ervoor dat je al snel bent vergeten wat je hier allemaal hebt ingestopt. Dus of je nu een rugzak, cowboybag of schoudertas hebt, zorg dat je deze keurig opgeruimd houdt en op z’n tijd voorziet van de nodige verzorging.