OBS Beukenlaan
Image default
Mode en Kleding

Een bh voor optimale ondersteuning

Een bh voor optimale ondersteuning

Dat het dragen van een bh heel vanzelfsprekend is, dat is natuurlijk geen verrassing. Toch blijkt uit onderzoek, dat een groot deel van de vrouwen een bh dragen die niet goed zit. Dat betekend dat de bh of te groot of te klein is en op deze manier niet zorgt voor de optimale ondersteuning de het zal moeten bieden. Ook tijdens het sporten, wordt het belang van een goede bh veelvuldig onderschat. Te vaak wordt er namelijk lichtzinnig gedacht over het dragen van een sport bh. Om je te overtuigen van het feit dat een goede bh bijdraagt aan zowel je eigen prestaties tijdens het sporten als je gemoedstoestand overdag, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Tijdens het sporten

Niet alleen in het dagelijks leven is het dragen van een goede bh belangrijk ter ondersteuning, maar ook tijdens het sporten is het dragen van een sport bh essentieel. Vooral wanneer je een sport beoefent waar je veel loopt, springt of rent. Voorbeelden van dergelijke sporten zijn hardlopen of kickboxen. Doordat je veel beweegt, zullen deze bewegingen door je borsten worden geabsorbeerd. Je borsten zullen hierdoor bij iedere bewegingen op en neer bewegen. Dit is niet alleen ontzettend vervelend, maar kan ook zorgen voor gevoelige en pijnlijke borsten. Door het dragen van een star sport sport bh, zullen deze schokken worden geabsorbeerd, waardoor je weinig tot geen last hebt.

Overdag

Aangezien we overdag gemiddeld zo’n 10 tot 12 uur een bh dragen, is het wel zo fijn dat deze dan ook fijn en comfortabel zit. Niet alleen ter ondersteuning, maar ook om eventuele wrijving te voorkomen. Door te kiezen voor een bh die goed aansluit, zal je merken dat dit direct een heel stuk fijner aanvoelt. Een goede bh kun je immers vaak herkennen aan het feit dat je hem na verloop van tijd niet meer voelt. Door te kiezen voor de juiste pasvorm en maat, zal je merken dat je bh volledig aansluit, waardoor deze een stuk comfortabeler zit. Dit geldt overigens ook bij een sport bh, echter is het wel aan te raden, dat wanneer je actief sport, je voor extra ondersteuning kiest in de vorm van een sport bh high support. Deze heeft een nog betere shock absorber, waardoor je ongestoord tientallen kilometer kunt hardlopen.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen zien, is het dragen van een goede bh essentieel voor optimaal comfort, niet alleen overdag, maar ook tijdens het sporten. Zo zorg je voor de juiste ondersteuning en voorkom je dat je borsten tijdens het sporten zwaar worden belast.