OBS Beukenlaan
Image default
Verbouwen

Het verbouwen van je woning

Je gaat je woning verbouwen of laten verbouwen? Dan is het slim om een soort van stappenplan op te stellen met daarin beschreven wat je wilt doen en door wie je het laat doen.

Wat doe je als eerste?

Wanneer je je woning gaat verbouwen dan komt daar heel wat bij kijken. Een van de eerste dingen die je zal moeten doen is een aannemer zoeken als je het werk uit handen wil geven. Je kunt ook een hoop zelf doen maar er zullen waarschijnlijk altijd wel wat dingen zijn die je niet zelf kunt. Kies dan voor een aannemer op het vakgebied waarin jij hem nodig hebt. Juist de gespecialiseerde mensen weten waar ze mee bezig zijn. Natuurlijk is het handig als je iemand hebt die van alles een beetje weet, maar juist de specialisatie die doet het hem. Zeker wanneer er wat moet gebeuren met de elektriciteit binnen jouw woning is het verstandig om iemand te zoeken die echt verstand heeft van elektrotechniek.

De schoonmaak

Nadat je jouw woning hebt verbouwd of laten verbouwen dan blijf je vaak toch nog wel even in de troep zitten. Zeker stof kruipt waar het niet gaan kan en is vaak moeilijk om in 1 keer te verwijderen. Wanneer je schoon gaat maken kun je dit het beste doen met schoonmaakazijn, action verkoopt dat! Schoonmaakazijn is echt ideaal om mee schoon te maken en de meeste oppervlakken die kunnen het gebruikt van schoonmaakazijn wel aan. Mocht je hardnekkig vuil hebben zoals bijvoorbeeld een waas over je tegels dan zijn daar speciale middelen voor te verkrijgen. Je kunt hier bij een bouwmarkt vaak informatie over vinden maar ook online is daar genoeg over te lezen. 

De aankleding

Nadat je alles lekker hebt schoongemaakt is het tijd voor de aankleding. Je kunt al met weinig dingen een hele gezellige sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld eens aan de kant en klaar gordijnen. Ikea heeft deze in een ruim assortiment dus er zal zeker wat voor jou tussen zitten. Ben je zelf goed in naaien dan is het zeker een uitdaging om het zelf te doen. Het voordeel is dat wanneer je het zelf maakt je in dezelfde stof ook andere accessoires kunt maken. Hoe leuk zou het zijn wanneer jouw gordijnen zouden matchen met die leuke kussentjes op je stoelen of bank? 

Tijd om te gaan genieten

Heb je alles helemaal klaar? Dan is het nu tijd om te gaan genieten van jouw vers verbouwde woning. Je zult misschien aan het een en ander moeten wennen maar je zult zien dat het binnen no time echt jouw plekje is waar je ontzettend trots op mag zijn. Wanneer een huis voelt als thuis heb je het juiste resultaat bereikt!