OBS Beukenlaan
Image default
Kinderen

Alle kindervoetjes zouden van goede schoenen moeten kunnen profiteren

Vroeger waren de ‘speciale’ schoenen, voor kinderen met moeilijke voeten. En oh, wat zagen die schoenen er vreselijk uit! Uiteraard niet te vergelijken met blootvoets door de derde wereld gaan, maar toch. Echt er uit springen door je bijzonder vreemde schoenen zal niet de voorkeur hebben van ouder en kind. Gelukkig zijn de echt goede schoenen van tegenwoordig, zoals de kinderschoenen van Shoesme, heel modieus en aantrekkelijk voor kinderen. Bovendien zouden alle kindervoetjes moeten kunnen profiteren van de goede ondersteuning en preventieve inzet van goede schoenen tegen latere fysieke problemen, zoals voet, knie en rugklachten.

Hip zijn is niet alles

Als ouders, wens je een goede gezondheid en goede zorg voor je kinderen. Je doet je best om de juiste keuzes te maken voor het hier en nu. Maar ook in de toekomst wil je qua preventieve zorg het beste voor je kinderen om ze te behoeden voor latere problemen. In de keus voor kinderschoenen is het daarom van belang als ouder te weten waar je goed aan doet. Met de kinderschoenen van Shoesme denken we hierin met u mee. Schoenen kunnen wel erg hip zijn, met fantastische kleurtjes. Of misschien heeft je kind zelf zeer uitgesproken wensen qua schoenen. Naast deze esthetische buitenkant zijn er nog veel belangrijkere aandachtspunten om op te letten om latere problemen te voorkomen.

Kinderschoenen

Voorkom opkrullende teentjes

Kinderen kunnen zulke gigantische groeispurten maken dat de teentjes bijna op zouden krullen in de neus van de schoen. Het is aan te raden om elke 2 á 3 maanden bij je kind te controleren of de schoenen nog passen. Dit kan door het krijgen van maatadvies in de winkel of door zelf te meten.

Een goede pasvorm in lengte, breedte en hoogte is erg belangrijk. Bij de kinderschoenen van Shoesme adviseren we één maat groeilengte en een goede ondersteunende pasvorm in de breedte en hak. Zo kunnen de schoenen voldoende steun geven bij het (leren) lopen en blijft er ruimte om te kunnen groeien. Let er op dat de schoen flexibel is en een soepele zool heeft met profiel voor meer grip. Te grote schoenen geven andere problemen, zoals eelt, blaren of vallen. Die zere voeten zouden het zo gezonde plezier in lopen laten verdwijnen.

Geschoeid en trots de winkel uit

Zo is het dus best een uitgebreide onderneming om goede schoenen aan te schaffen voor je kind. Om te beginnen met het bepalen van de maat en de goede pasvorm. Dan heb je misschien als ouder of kind een voorkeur voor een rits, veter of klittenband. En niet geheel onbelangrijk wil je een kind dat blij wordt van de nieuwe schoenen. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, staan we in de winkel altijd voor je klaar met onze ervaring, maatadvies en goede schoenen. De keuze ruim en daarom is de kans van slagen met de kinderschoenen van Shoesme groot en stapt u kind goed geschoeid en trots met nieuwe stappers de winkel uit!