OBS Beukenlaan
Image default
Kinderen

Help mijn baby heeft de hik!

Er zijn veel manieren om de hik van pasgeboren baby’s te voorkomen en te behandelen. Allereerst kunt u voorkomen dat u uw kind te veel melk of flesvoeding geeft. Als je baby flesvoeding krijgt, kun je voorkomen dat je hem te veel voedt, omdat de lucht in de fles de hik veroorzaakt. Een andere manier om te voorkomen dat je baby gaat kolken, is door je baby na elke voeding te laten boeren. Dit zal helpen om je baby te ontlasten van overtollige lucht in de maag en de hik te elimineren.

Sommige ouders proberen folk remedies te gebruiken, zoals wrijven over de rug van hun baby. Dit kan schadelijk zijn voor je pasgeborene. Sommige remedies kunnen je baby pijn doen, dus het is het beste om ze te vermijden. In plaats daarvan moeten moedermelk en kleine slokjes water voor uw baby worden verstrekt als u merkt dat hij de hik ervaart. Bovendien kunt u gripe water proberen, dat kruiden bevat die darmproblemen kunnen helpen verlichten. U moet echter de arts van uw kind raadplegen voordat u een van deze methoden gebruikt.

Als je je zorgen maakt over de hik van je pasgeboren baby, kun je proberen ze te vermijden door je baby kalm te houden. De beste manier om dit te voorkomen is om te voorkomen dat je je baby rond stuitert of hem in een energieke omgeving plaatst nadat je hem hebt gevoed. Evenzo moet hij na elke voeding minstens 20 minuten in een comfortabele positie zijn. Als u niet zeker weet hoe u de hik van pasgeboren baby’s kunt stoppen, probeer dan de bovengenoemde remedies.

Natuurlijke methoden om met pasgeboren baby-hik om te gaan, zijn onder meer zuigen op een fopspeen of hem omhoog houden. Deze methode klinkt in eerste instantie misschien vreemd, maar het doet wonderen. Het gebruik van je pink om de buik van je baby te strelen, kan de pijn en het ongemak van de hik helpen verlichten. Naast deze methoden kunt u uw baby ook een drankje van kruidenthee of een kalmerend huidverzorgingsproduct geven om hem te helpen ontspannen.

Als het gaat om het voorkomen van de hik, kun je proberen je baby regelmatig te boeren. Dit is een eenvoudige manier om de symptomen van de hik van pasgeboren baby’s te verlichten. Het boeren helpt je baby om overtollig gas kwijt te raken en houdt hem rechtop. Als je baby na het voeden hapert, moet je hem voorzichtig op zijn rug kloppen met een zachte doek om hem comfortabel te houden. Als je baby borstvoeding geeft, moet je dit om de paar uur doen.

Als je je baby niet kunt laten stoppen met de hik, probeer dan een aantal natuurlijke remedies. Je kunt ook rustgevende huidverzorgingsproducten voor pasgeboren baby’s proberen. Deze producten bevatten kruiden die nuttig zijn voor het kalmeren en ontspannen van de baby. Ze zijn effectief en veilig in gebruik. En vergeet niet om deze tips te volgen om te voorkomen dat je baby de hik van een pasgeboren baby ervaart. U kunt ook het gebruik van medicijnen vermijden door de instructies op het etiket te volgen.

Lees ook ons artikel over anticonceptie na de bevalling