OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Hieraan moet je voldoen wanneer je een auto wilt leasen

Hieraan moet je voldoen wanneer je een auto wilt leasen

 

Wanneer je een auto wilt leasen, bijvoorbeeld via autolease.nl, zul je aan enkele eisen moeten voldoen voordat je de auto die je op het oog hebt kunt leasen. Zo geldt er bijvoorbeeld een leeftijdsgrens en moet je je kunnen legitimeren. Dit zijn harde eisen waar je aan moet voldoen. Naast deze harde eisen kan iedere leasemaatschappij op zich ook nog bepaalde aanvullende voorwaarden stellen. Benieuwd wat de leeftijdsgrens is, hoe de legitimatieplicht in zijn werk gaat en welke andere voorwaarden leasemaatschappijen nog meer kunnen stellen? Lees dan even verder, want in deze blog gaan we hier wat dieper op in.

 

Leeftijdsgrens en legitimatieplicht

 

Om maar te beginnen met de leeftijdsgrens; vroeger lag dit zeer eenvoudig. Was je 22 jaar of ouder? Dan mocht je een auto leasen. Tegenwoordig is die grens naar beneden geschroefd naar 18 jaar of ouder. Dit kan wat verwarrend zijn omdat je vandaag de dag ook al auto mag rijden vanaf je 17e mits je je rijbewijs hebt gehaald en je onder begeleiding van een ervaren persoon rijdt. Omdat je eigenlijk pas vanaf je 18e zelfstandig auto mag rijden, dus zonder iemand ernaast, wordt deze leeftijd als grens gehanteerd voor het leasen van een auto. Naast een geldig rijbewijs zul je ook altijd een geldig identiteitsbewijs in de vorm van een paspoort of ID-kaart moeten kunnen overhandigen. Dit om aan te tonen dat je inderdaad oud genoeg bent en dat ze de juiste persoon voor zich hebben.

 

Andere voorwaarden die gesteld kunnen worden

 

Zoals hierboven al is genoemd kunnen leasemaatschappijen specifieke aanvullende voorwaarden stellen, maar dit hoeft dus niet. Om je toch enigszins voor te bereiden op wat je eventueel zou kunnen verwachten, zullen we er hier enkele noemen. Zo kunnen leasemaatschappijen een inkomenseis hanteren. Dan wordt er gekeken naar je inkomen en aan de hand daarvan wordt vervolgens bepaald of je in staat bent om het maandelijkse leasebedrag te betalen. In zo’n kredietcheck kan ook gekeken worden naar jouw algehele financiële situatie en kan bovendien de BKR-registratie worden opgevraagd mocht de leasemaatschappij dit nodig achten. Dit gebeurt vaak alleen wanneer men vermoedt dat je nog leningen open hebt staan of dat er sprake is van achterstallige betalingen. Tot slot mag een leasemaatschappij een minimum stellen aan het aantal schadevrije jaren dat jij hebt opgebouwd. Voldoe je hieraan? Dan mag je een auto leasen!

 

https://www.autolease.nl/