OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Een aircooler biedt de perfecte uitkomst voor de warme dagen!

Een aircooler biedt de perfecte uitkomst voor de warme dagen!

Aircoolers worden steeds populairder in Nederland. Vooral met het wisselende weer in ons landje is het fijn om altijd iets achter de hand te hebben om de temperatuur wat omlaag te brengen. Net als alle andere koelsystemen zitten er voor- en nadelen aan een aircooler. In deze blog geven we meer uitleg over de aircooler. Ben jij benieuwd of het wat voor jou is? lees dan snel verder en kom er achter!

 

De voordelen van een aircooler

Een aircooler zorgt er net als een airco voor dat de temperatuur in een ruimte een aantal graden daalt. Bij de aircooler gaat dat door middel van water wat in het apparaat zit. De lucht uit een ruimte wordt door de aircooler naar binnen gezogen. De lucht gaat langs het koude water en wordt vervolgens gekoeld naar buiten geblazen. De aircooler is lichter dan een airco, dat zorgt ervoor dat het apparaat makkelijk te verplaatsen is. Een groot voordeel van de aircooler is dat hij veel stiller is dan een ventilator. Ook is er in tegenstelling tot een mobiele airco geen afvoerbuis meer nodig om de warme lucht af te voeren. 

 

De nadelen van een aircooler

Net als andere apparaten zitten er ook een aantal nadelen aan de aircooler. Een voorbeeld hiervan is dat de aircooler toch een stukje minder koelt dan een mobiele airco. Het waterreservoir moet zo nu en dan ook gevuld worden om te zorgen dat de aircooler zijn werk blijft doen. Het is ook belangrijk dat de ruimte waarin de aircooler staat geventileerd blijft. 

Het verschil tussen een airco en een aircooler

Vanaf de buitenkant lijken de twee aardig op elkaar, maar er zijn wel degelijk een aantal verschillen. Zo kun je met een airco een ruimte tot wel 10 graden verlagen. Met een aircooler is gaat dat maar tot maximaal 3 graden. De aircooler is wat gezondheid betreft wel een stukje gezonder. Dit komt door het gebruik van gezonde lucht bij de aircooler in plaats van koelvloeistof. De kans dat je dus bijvoorbeeld keelpijn krijgt is bij de aircooler minimaal, terwijl die kans bij de airco aanzienlijk groter is. 

Een aircooler aanschaffen

 

Ben je na het lezen van deze blog helemaal om en wil jij ook een aircooler? Bekijk het assortiment aircoolers van Maxtotaal.nl. Zij hebben een ruim aanbod aan verschillende soorten coolers. Neem gerust contact op met de klantenservice als je nog vragen hebt! En wie weet geniet jij aankomende zomer ook van een gekoelde ruimte.

 

https://www.maxtotaal.nl/