OBS Beukenlaan
Image default
Kinderen

De veelzijdigheid van een halfhoogslaper

Wanneer je een bed kiest voor je kind, zijn er zoveel mogelijkheden. Een laag bed, een kajuitbed, een hoogslaper of een halfhoogslaper. Een halfhoogslaper is in vele gevallen een zeer geschikte keuze. Waarom een halfhoogslaper zo geliefd en veelzijdig is, lees je in deze blog.

Ze zijn veilig

Een halfhoogslaper is ondanks de hoogte een geschikt en veilig bed voor kinderen vanaf 4 á 5 jaar. Tegenwoordig vind je op elke halfhoogslaper uitvalbeveiliging, waardoor je kind niet uit bed kan vallen. Uit een laag bed kan je kind nog steeds uit bed vallen. De trappen van halfhoogslapers laten zich gemakkelijk beklimmen. Bij halfhoogslapers hoef je je minder druk te maken als een kind zich verstapt op de trap ten opzichte van een hoogslaper. De hoogte is zo dichtbij de grond, dat de val niet superhard zal zijn, mocht dat gebeuren.

Een halfhoogslaper bespaart ruimte

Doordat je kind slaapt op een plateau, ontstaat  er veel ruimte onder het bed. Welke voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Een halfhoogslaper is hierdoor ideaal voor kleine slaapkamers. Zo kun je het speelgoed van je kind kwijt onder het bed, zonder in te boeten op ruimte. De ruimte onder het bed wordt ook vaak gebruikt als speelruimte voor je kind! Met een leuke bedtent creëer je een schitterende speel- en leesplek voor je zoon of dochter.

Veel opbergruimte en halfhoogslaper met bureau

Er zijn ook halfhoogslapers in de markt die voorzien zijn van extra veel opbergruimte onder het bed. Met kastjes waar spullen in kunnen worden bewaard of opgeborgen. Of een kinderbureau waar je kind niet alleen mee kan spelen, maar ook aan tekenen, kleuren, werken of huiswerk maken. Het bureau is dan vaak een uitschuifbare lade onder het bed. Ten opzichte van een normaal bureau is dit bureau wel van minder grotere afmetingen. Echter voor jonge kinderen (6-12 jaar) is dit erg geschikt! In weinig ruimte heb je gelijk een bed, bureau en opbergmeubel in één.

Uitbreidingsmogelijkheden voor extra plezier

Er zijn ook extra leuke halfhoogslapers verkrijgbaar. Zoals een halfhoogslaper met glijbaan of een boomhutbed. Deze bedden toveren de slaapkamer van je kind om tot een avontuurlijk speelpaleis. Een halfhoogslaper is niet alleen functioneel en ruimtebesparend maar ook gewoon erg leuk en speels.

Makkelijk stofzuigen en schoonmaken

Een voordeel van een halfhoogslaper is dat je doordat het bed zich niet dichtbij de grond bevindt, je makkelijk zal kunnen stofzuigen. Verder laat een halfhoogslaper zich ook makkelijker schoonmaken wanneer je er een doekje overheen doet. Wat wel een nadeel is, is dat een hoeslaken om het matras doen wel lastiger gaat. Maar als je alle voordelen van een halfhoogslaper hier tegenover afzet, maakt dat niet uit. 

Een halfhoogslaper is een zeer veelzijdig kinderbed. Waar zowel kinderen en ouders veel plezier van hebben.