OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Klierproblemen bij honden

Honden doen het niet vaak, maar als jij je hond over de grond ziet schuiven met zijn of haar kont kan dat er grappig uit zien. Je zou vast denken dat je hond de gekke 5 minuten heeft, maar het kan helaas iets ernstiger zijn dan dat. Maar, als je hond op de grond zit met zijn kont en zichzelf vooruit schuift door middel van zijn voorpoten is het verstandig om even de dierenarts te bellen. Dit fenomeen wordt ook wel sleetje rijden genoemd. Vaak gebeurt dit als er iets achterblijft aan het achterste van de hond als hij of zij net zijn behoefte heeft gedaan. Het kan onschuldig zijn, bijvoorbeeld zand maar het kan ook onschuldig zijn, denk aan wormen of anaalklieren. Wil je meer informatie over de anaalklieren van honden? Lees dan snel verder! Wij vertellen hier namelijk meer over.

De anaalklieren bij een hond

De anale klieren bevinden zich links en rechts van de anus bij de honden. Het kan helaas gebeuren dat de anale klieren in de hond of de anale zakken verstopt raken. Het is dan ook nodig dat de hond stevig poept anders kunnen de twee zakjes niet geleegd worden. Daarnaast kan de hond hier veel last van krijgen. Gelukkig kunnen de anaal zakken van de hond geleegd worden. Als je naar de dierenarts gaat kunnen de zakken uitgedrukt worden. Maar helaas is dit niet volkomen onschuldig, dit hoeft namelijk niet altijd goed uit te pakken. De vochtaanmaak die automatisch werkt kan hierdoor verstoord worden, hierdoor kunnen de anaalklieren juist sneller vol lopen. Als je deze klachten merkt is het verstandig om een afspraak te maken met de dierenarts die kan je gelukkig altijd verder helpen en het probleem voorkomen.

Meer weten over anaalklieren?

Merk je dat je hond last heeft van anaalklieren, dan is het slim om hier zo snel mogelijk mee naar de dierenarts te gaan. Als het te lang blijft zitten wordt het op een gegeven moment een groot probleem en kan je huisdier nog meer problemen krijgen. Probeer dan ook te voorkomen dat je hond diarree heeft. Heeft je hond veel diarree? Probeer dan ander voer uit. Bellfor is de partij om voeding aan te schaffen voor anaalklieren van een hond. Wilt u meer weten? Neem dan gerust een kijkje op de website!

 

https://nl.bellfor.info/