OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Nieuwe vloer nodig? Ga voor PVC!

Nieuwe vloer nodig? Ga voor PVC!

 

Wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht (of gehuurd), ontkom je er niet aan. Vroeg of laat zal de vraag komen wat voor soort vloer je erin wilt leggen. Vandaag de dag heb je de keuze uit tal van verschillende opties, met allemaal hun eigen eigenschappen, voordelen, alsook nadelen. Ga je voor laminaat, hout of parket? Wil je er vloerverwarming onder plaatsen of niet? Zo ja, is een PVC vloer dan toch geen betere keuze? Et cetera, et cetera. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij deze blog voor jou geschreven met daarin de vele voordelen van een PVC vloer. Zo wordt de keuze hopelijk al iets makkelijker!

 

Waarvan wordt een PVC vloer gemaakt?

 

Zoals de naam al wel doet vermoeden, wordt een PVC vloer gemaakt van PVC. Dit is een kunststof dat bestaat uit meerdere lagen polyvinylchloride. Gelukkig zijn de technieken tegenwoordig zo ontzettend verbeterd dat een PVC vloer haast niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden valt. Deze vloeren zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, inclusief mooi reliëf waardoor het die echte houtlook krijgt. En net zoals laminaat en hout kun je ook PVC in een sierlijk visgraat motief leggen. Dit is tegenwoordig helemaal in.

 

De vele voordelen van PVC

 

De voordelen van een PVC vloer zijn haast eindeloos. Allereerst is een vloer gemaakt van PVC erg bestendig en enorm sterk. Zo’n vloer gaat dan ook veel langer mee dan een vloer van bijvoorbeeld laminaat. Een PVC vloer is krasbestendig door de sterke slijtvaste toplaag. Zeer kind- en huisdiervriendelijk dus! Omdat het oppervlak van een PVC vloer erg glad is en vrijwel geen naden bevat, is deze vloer zeer makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Zo draagt een PVC vloer bij aan een hygiënische leefomgeving. Tevens kan dit soort vloer goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Het laat de warmte goed door. Woon je in een tussenwoning of in een gehorig appartement en ben je bang dat je buren geluidsoverlast zullen ervaren? Kies ook in dat geval voor een vloer van PVC. Want PVC werkt geluiddempend. Buren tevreden, jij tevreden!

 

Een mooie PVC vloer kopen?

 

Wil je ook een mooie PVC vloer kopen? Neem dan eens een kijkje bij een partij als Bebo Parket. Zij hebben een ruim assortiment aan PVC vloeren, alsook vloeren gemaakt van andere materialen. Ontdek de verschillende mogelijkheden.

https://www.beboparket.nl/