OBS Beukenlaan
Image default
Dienstverlening

Tips voor optimale verkoeling gedurende warme dagen

Hitte record na ritte record wordt verbroken. Het is zomer en de temperaturen lijken ieder jaar weer te stijgen. Gedurende zo’n hoge temperaturen wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van het weer en dit dien je veilig te doen. Smeer je bijvoorbeeld altijd goed in als je naar buiten gaat. Als je denkt dat je veilig bent en niet verbrandt als het bewolkt is, dan heb je het goed mis. Als het licht bewolkt is, bereikt nog altijd 95 procent van de UV-stralen de aarde. Wij geven jou de tips voor hoe te verkoelen als je niet beschikt over een airco.

Zonder airco toch verkoeld blijven

Een frisse wind van een ventilator kan al veel verschil maken. Het biedt verkoeling en het zal zo je beste vriend worden gedurende de hete temperaturen. Een ventilator dien je bij een bron van koele lucht te plaatsen. ’s Nachts is het buiten koeler dan binnen. Daarom dien je een ventilator te plaatsen naast een open raam op je kamer. Op deze manier blaast de ventilator de koelere lucht van buiten naar binnen.

Verkoeling & ontspanning

Wat is er beter dan jezelf onderdompelen in koel water in de constante hittegolf? Zorg ervoor dat u het zwembad niet oververhit. Heeft u een zwembad van aluminiumfolie of een inbouw zwembad? Door het zwembad ’s nachts open te houden, voorkom je dat het water erg heet wordt en geef je het de kans om af te koelen. Als de metaalfolietemperatuur van uw zwembad boven de 32 graden uitkomt, kan dit de metaalfolie van uw zwembad aantasten. Bij warm weer is een andere truc voor zwembaden om extra chloor toe te voegen. Dit komt doordat de zon chloor afbreekt. Heeft u een omslag? Schakel vervolgens uw warmtepomp in. Als het water circuleert, kan het voorkomen dat het water te heet wordt.

Als je gaat zwemmen, gebruik dan zonnebrand die waterproof is. Dit helpt bij het extra beschermen als je lichaam gaat transpireren en als je gaat zwemmen. Ben je droog? Smeer je dan opnieuw in! Waterbestendige zonnebrand betekent namelijk absoluut niet dat je veilig bent tegen de UV-stralen.

Heb je een inbouw zwembad en wil je de mogelijkheid om je bij het zwembad te kunnen douchen? Dan zijn solar douches iets voor jou! Deze worden door de zon opgewarmd en dit maakt ze dan ook milieuvriendelijk!

https://outathome.be/product-categorie/water/solar-douches/