OBS Beukenlaan
Image default
Architectuur

Vrijstaande of aanbouw serre?

Als je een serre wil laten bouwen is de eerste keuze die je zult moeten maken is of het een vrijstaande of een aanbouw serre moet worden. Ieder heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Natuurlijks speelt ook het budget die je hebt een rol bij het kiezen uit deze twee soorten serres.

Een vrijstaande serre kan een eigen plekje worden naast het huis waar je tot rust kunt komen en waar je even weg kan van de drukte van het huis. Je kunt er van je werkplek maken of een plek om lekker te relaxen. Het enige nadeel is dat het niet verbonden is met het huis en zo heb je in de winter minder gebruik van want dan moet je het huis verlaten om erheen te gaan.

Een aanbouw serre heeft als voordeel dat het makkelijk te bereiken is omdat het een deel van de woning is. Je kunt altijd gebruik maken van een aanbouw serre ongeacht wat voor soort weer het is. In de winter en op regenachtige dagen kun je nog steeds lekker genieten van je aanbouw serre.

Dan is er nog het verschil in prijs en dit ligt aan je eigen budget maar voordat je een keuze maakt is het handig om een offerte voor beide aan te vragen.

Gerelateerde artikelen

Gemakkelijk een offerte van een architect aanvragen