OBS Beukenlaan
Image default
Financieel

Waarom zou je kasboek bijhouden?

Nibud probeert Nederlanders voor te lichten en wil dat ze een kasboek bijhouden maar weinig mensen doen het. Als je meer dan genoeg geld heb is een kasboek bijhouden niet echt nodig maar als de gemiddelde Nederlander kan het je veel voordeel opleveren.

Een kasboek bijhouden geeft je veel inzicht in je eigen gedrag en financieel situatie. Je kunt door een kasboek bijhouden precies wat de balans is tussen je inkomen en uitgaven. Je kunt zien waar je geld aan uit geeft iedere maand en hoeveel. Deze inzicht laat je vaak dingen zien die je ervoor misschien niet doorhad. Het kan zo zijn dat je ergens te veel geld uitgeeft terwijl dat niet de bedoeling was.

http://youtu.be/lIwpfqC3k2I

Als je geld wil sparen word dit mogelijk of je kunt er sneller door sparen. Voor veel Nederlanders veranderd hun wereld nadat ze een tijdje bezig zijn geweest met kasboek bijhouden. Ze geven minder snel geld uit en leren er beter mee omgaan. Een gat in de hand is vooral een probleem dat veel jongeren hebben. Met de kasboek bijhouden leren ze ook met geld omgaan. Het is dan ook verstandig om je eigen kinderen van jongs af aan met geld leren omgaan.

Bankingtools

Nibud

Uwkasboek