OBS Beukenlaan
Image default
Dienstverlening

Wat is Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie?

Tens staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Maar wat is Tens precies? Tens is een moderne, natuurlijke, veilige en niet medicamenteuze pijntherapie waarmee chronische of acute pijn wordt verlicht. De oorzaak van de pijn wordt hierbij niet weggenomen, maar de vaak chronische pijn wordt zeer doeltreffend verlicht waardoor je weer veel beter kunt functioneren.

De Tens pijntherapie is wetenschappelijk bewezen. In de praktijk wordt de Tens methode van pijnbestrijding dan ook vaak toegepast, waaronder in pijnklinieken en door fysiotherapeuten.

Met Tens wordt de pijn bestreden met behulp van elektrische prikkeling van de zenuwen. Doordat de zenuwen geprikkeld worden wordt het lichaam gestimuleerd om endorfine aan te maken, een lichaamseigen pijnstiller. De endorfine wordt aangemaakt in opdracht van de hersenen. Daarnaast zorgt Tens voor een verstoring van de zenuwpijn geleiding, hierdoor wordt de pijn ervaring minder. Ook zorgt Tens voor een spierontspannende werking, wat een fijn gevoel geeft.

De zenuwen onder de huid worden geprikkeld door zachte stroomstootjes. De stroomstootjes worden toegediend via speciale elektroden pleisters op de huid. Deze pleisters staan in verbinding met het Tens apparaat. De pleisters kunnen rond het pijnlijke gebied op het lichaam of rond belangrijke zenuwbanen geplaatst worden.

De pleisters zijn makkelijk aan te brengen en te verwijderen omdat ze zelfklevend zijn. Het is wel belangrijk dat de huid waar de pleisters geplakt worden niet vet is, geen wondjes of eczeem bevat en redelijk haarvrij is.

Tens behandelingen zijn naar specifieke behoefte aan te passen

Tegenwoordig wordt Tens niet meer alleen ingezet door fysiotherapeuten of medisch specialisten, maar is deze pijntherapie ook thuis in te zetten. Het Tens apparaat dat voor thuisgebruik is ontwikkeld is zeer gebruiksvriendelijk en zelf te bedienen.

Op de meeste Tens apparaten staan meerdere Tens behandelingen als standaard programma’s ingesteld. Met deze verschillende behandelingen kunnen meerdere chronische pijnen bestreden worden. De behandelingen kunnen eenvoudig aangepast worden naar ieders specifieke behoefte. Zo heeft de een al baat bij lichte prikkelingen, terwijl de ander een hoger prikkeling niveau nodig heeft om te ervaren dat de pijn afneemt.

Ervaar nu ook de voordelen van Tens en verlicht uw pijn!

https://tens.nl/