OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

5 redenen waarom we niet meer zonder verlichting kunnen

Verlichting, we zijn er zo aan gewend geraakt. We beseffen soms helemaal niet wat er zou gebeuren als er opeens geen verlichting meer zou zijn. We gebruiken veel meer verlichting dan we denken. Alleen kunnen we nog wel zonder verlichting? Wij hebben 5 redenen op een rijtje gezet waarom verlichting zo belangrijk is.

 

1. Veiligheid

Goede verlichting is cruciaal voor de veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan openbare plekken, zoals wegen. Je zou niet eens kunnen gaan rijden als je ’s avonds geen verlichting hebt. Alle auto’s zouden op elkaar rijden en je zou moeten raden waar een bocht zit. Slechte verlichting kan ongelukken en valpartijen veroorzaken, terwijl goede verlichting juist kan helpen om gevaarlijke situaties kan voorkomen.

 

2. Productiviteit

Daarnaast heeft verlichting ontzettend grote invloed op onze productiviteit en prestaties. Studies hebben aangetoond dat werknemers die werken in goed verlichte omgevingen productiever en efficiënter werken. Dat verschilt ten opzichte van werknemers die in een ruimte werken dat slecht verlicht is. Dus schroom niet met verlichting in een kantoorpand. Liever te veel verlichting dan te weinig dus.

 

3. Gezondheid

Ook heeft verlichting effect op onze gezondheid. Het kan onze stemming bepalen en ons slaapritme beïnvloeden. Goede verlichting kan ons helpen om meer energie te creëren en ons meer alert te voelen gedurende de dag. Terwijl slechte verlichting ons juist vermoeid maakt.

 

4. Sfeer

Verlichting speelt ook een belangrijke rol als het gaat om het creëren van sfeer. Goede verlichting kan ervoor zorgen dat een ruimte een leuke sfeer krijgt. Hierdoor zijn mensen graag in een bepaalde ruimte te vinden en maken ze er dus veel gebruik van. Slechte verlichting zorgt er juist voor dat een ruimte er al snel donker, maar ook saai uitziet. Mensen kiezen er dan sneller voor om er juist niet te gaan zitten. Wat er jammer is, want je hebt niks aan een ongebruikte ruimte.

 

5. Duurzaamheid

Ten slotte is verlichting belangrijk voor duurzaamheid. LED verlichting helpen ons om energie te besparen en om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Juist nu de aarde enorm aan het opwarmen is, is het belangrijk dat we zoveel mogelijk gebruik maken van LED verlichting.

 

Verlichting is dus belangrijk omdat het invloed heeft op onze veiligheid. Maar ook op onze gezondheid, productiviteit, sfeer een duurzaamheid. De conclusie is dus dat we simpelweg niet meer zonder kunnen.

 

https://led24.fr