OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Kleine stofzuigers

In een hotelkamer, winkel of kamer in een verpleeghuis staan er vaak veel obstakels in de kamer. Om dan goed te kunnen stofzuigen zonder iets te beschadigen kan een hele opgave zijn. Het is vaak onmogelijk om met een grote stofzuiger goed te manoeuvreren. Gelukkig zijn er ook kleine professionele stofzuigers voor dagelijks gebruik.

 

Waarvoor gebruikt u een kleine stofzuiger?

Een kleine stofzuiger kan gebruikt worden om droge vervuilingen zoals stof, haren en zand op te zuigen. En is geschikt voor dagschoonmaak vanwege het lage geluidsniveau van soms maar 53dB. 

Bekende en gerenommeerde kleine stofzuigermerken zijn Nilfisk en TASKi. Deze merken besteden veel aandacht aan milieuvriendelijkheid en zo efficiënt mogelijk werken. Een TASKI AERO stofzuiger met een 585W motor geeft bijvoorbeeld hetzelfde resultaat als een stofzuiger met een 900W motor. Door het verschil in Watt bespaart u stroomkosten. 

 

Wat zijn de voordelen van een kleine stofzuiger?

Het voordeel van een kleine stofzuiger is dat de stofzuiger makkelijker wendbaar is. 

Ook zijn kleine stofzuigers vaak energiezuiniger. Bovendien is een kleine stofzuiger makkelijker op te bergen. Een grote ergernis van stofzuigen in een kleine ruimte kan zijn dat het snoer overal achter blijft haken. Maar ook hier is een oplossing voor want Nilfisk heeft een kleine batterij stofzuiger voor professioneel gebruik op de markt gebracht.

 

Met een kleine stofzuiger kunt u ergonomisch werken

Om ergonomisch te kunnen werken is het verstandig om voor een kleine stofzuiger met een telescoopsteel te kiezen. Op deze manier kan elke medewerker in de meest ideale werkhouding stofzuigen. Sommige modellen zijn ook uitgerust met een voetpendaal schakelaar. 

 

Onderhoud van een kleine stofzuiger

Net als een grote stofzuiger heeft een kleine stofzuiger ook onderhoud nodig. Vergeet niet om regelmatig de filterelementen en eventuele stofzakken van de kleine stofzuiger te vervangen. Tegenwoordig zijn de onderdelen van kleine stofzuigers makkelijk te vervangen zonder dat u gereedschap nodig heeft. En zijn de onderdelen zoals kabels, HEPA filters en stofzakken makkelijk online bij uw facilitaire groothandel te krijgen.