OBS Beukenlaan
Image default
Dienstverlening

5 Zaken die ouders het meest bezig houden

Elke ouder houdt van zijn kind en elk kind is uniek. Zorgen maken over de veiligheid en gezondheid van je kind is absoluut normaal en het mag. Als ouder maak je je eigen zorgen over alles en dat mag je doen in hun afwezigheid. Maar er zijn 5 zaken die de meeste ouders het meest bezig houdt. Welke zijn die? Lees mee.

Dagelijkse gezondheid

Vanaf de dag dat ze worden geboren, is elke uitslag, elke snuif, elke temperatuur een middel voor angst. Gelukkig bestaat Dr. Google om je te helpen. Een ding dat ik heb geleerd, is dat hoe meer kinderen je hebt, hoe minder zorgen je maakt over eenvoudige ziektes. Met babynummer één ren je met elke noodsituatie, bij elke aanhoudende temperatuur naar de hap. Bij kind nummer drie, denk je dat het kan wachten tot de volgende ochtend.

Autoveiligheid

Het is een zorg, maar wel een belangrijke. Ongevallen in de inrit, onjuist gemonteerde autostoelen, verkeersveiligheid. Hoezeer je het ook probeert te beheren, er zijn altijd bepaalde dingen waar we geen controle over hebben. Zelfs wanneer je kind met schoolvervoer naar school gaat, maak je als ouder zorgen of je kind wel veilig op school en thuis aankomt.

Alcohol gebruik

Als ouder maak je zorgen of je kind verslaafd zal raken aan alcohol of andere verdovende middelen. Je zit te denken of ze wel de juiste vrienden hebben.

Algemene veiligheid

Het maakt niet uit hoe groot je kind is. Als ouder wil je dat niemand je kind moet slaan en pesten. Wanneer je je kind alleen thuislaat moet je zorgen dat alle ramen en deur op slot zijn en leer ze om de deur niet voor vreemden open te maken. Vind hier andere maatregelen voor de veiligheid van je kind.

Social media

Wanneer laten we kinderen toegang krijgen tot sociale media? Welke platforms laten we ze gebruiken? Hoe zorgen we ervoor dat ze niet tegen slechte mensen praten of misbruik maken van social media? Wat als ze online gepest worden? Wat als iemand hen om pornografie vraagt ​​of eraan blootstelt? Social media brengt heel veel vragen en we moeten allemaal zelf beslissen wat het beste is voor je kind.

Tot slot

Er is een gezegde dat verklaart wanneer je in het verleden leeft, je depressief wordt en als je de toekomst leeft, kun je angstig worden. Maar als je in het nu leeft, zal je leven zoveel vrediger zijn. Je kunt gewoon niet weten wat de toekomst zal zijn. Je zorgen maken betekent dat je tijd verspilt door je ellendig te voelen, dus in plaats van je jaren weg te wensen, probeer je te concentreren om aanwezig zijn in het moment. Haal het meeste uit dit moment en dan zul je in de toekomst niet meer terugkijken en geen tijd verspillen. Plan voor de toekomst, maar slaap er niet over. Je doet het geweldig, mama en papa. We houden allemaal heel veel van onze baby’s en doen ons uiterste best met wat we hebben. Door je geen zorgen te maken over de hierboven genoemde dingen, kun je meer aanwezig zijn en genieten van alle momenten met je kinderen, die zo snel voorbij vliegen. Je zou willen dat je je niet zo druk maakte, omdat het allemaal prima met je ging.