OBS Beukenlaan
Image default
Marketing

Boot verkopen: belangrijke tips voor een snelle verkoop

Het kan zijn dat je door omstandigheden jouw boot wilt verkopen. Ga je bijvoorbeeld verhuizen, maar heb je geen zin of mogelijkheid om je boot mee te nemen? Of is je passie voor varen verdwenen? Wat het geval ook mag zijn, het verkopen van je boot kan nog best een opgave zijn. We gaan je daarom in dit artikel een aantal tips geven voor het verkopen van je boot, dus lees zeker verder!

Makelaars website

Bij het verkopen van je boot is het aan te raden om gebruik te maken van een makelaarswebsite voor boten. Denk dan bijvoorbeeld aan een website zoals Jachtmakelaardij Kappers. Je boot verkopen met Jachtmakelaardij Kappers versnelt het verkoopproces en neemt vrijwel alle taken voor de verkoop uit je handen. Het is dus ook erg fijn voor jezelf want je hoeft jezelf niet bezig te houden met alle dingen die bij het verkopen van een boot komen kijken.

Goed onderhoud

Een goed onderhouden boot zorgt voor een snellere verkoop. Doordat de boot er beter uitziet op de foto en in betere staat is, verkoopt hij sneller. We leven in een tijd waarin visuele middelen een steeds grotere rol gaan spelen. Mensen maken voor een groot deel keuzes aan de hand van visuele motieven. Vandaar dat een slecht onderhouden boot op de foto minder goed zal scoren dan een perfect onderhouden boot.

Zorg dus dat op de foto de boot bijvoorbeeld goed opgeruimd is, er schoon uitziet en in goede conditie is. Probeer ook te bedenken wat je verkoper te zien krijgt: een kant- en klare boot of een enorm klusproject. 

Goede foto´s

Stel jezelf de vraag wat er beter verkoopt. Een grauwe foto, lelijk geschaald, donker en met een slecht onderhouden boot of een nette foto met goede verhouding, goede belichting en een goed onderhouden boot? Een goede foto heeft een veel hogere kans op een snelle verkoop dan een lage kwaliteit foto. De klant heeft uiteraard nog helemaal geen beeld of belevenis bij de boot en dit moet behaald worden aan de hand van foto’s en een omschrijving. De visuele beelden spelen vooral een grote rol in een goed beeld overbrengen en een snelle verkoop.