OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

CHECKLIST: LENGTE BEPALEN GORDIJNEN BEPALEN

De beste manier om de hoogte of anders gezegd de lengte van je gordijnen te bepalen zullen we je hieronder vertellen. Wanneer de ruimte het toestaat, dan plaats je de rails of roede zo hoog mogelijk. Niet net boven het raam maar liever tegen of aan het plafond. Hierna kun je eenvoudig de lengte bepalen. De lengte van de gordijnen bepaal je door van bovenkant rail tot vloer of ventsterbank te meten. Indien mogelijk het liefst tot aan de vloer, maar in het geval van erkers of radiatoren is dit niet de meest ideale keuze. 

Het atelier houdt standaard 2 cm in op de door jou opgegeven hoogte. Hierdoor kan het gordijn vrij hangen en sleept het niet over de grond. Met andere woorden hangt het gordijn of de zoom van het gordijn net iets boven de grond of vensterbank en er zal dus een kier zichtbaar zijn. Bedenk dat dit bij gordijnen, bedoeld om een slaapvertrek te verduisteren kan zorgen voor een storende lichtstrook, welke onder de gordijnen door piept. De standaard optie om 2 cm in te houden op de door jou opgegeven hoogte/lengte gordijnen is ooit uit hygiënisch oogpunt ontstaan. Tevens is dit de meest gemaakte keuze door de jaren heen. 

We kunnen ons voorstellen, dat je juist wil dat de gordijnen op de vloer staan of extra royaal over de vloer draperen of vallen. Deze keuze wordt de laatste tijd steeds vaker gemaakt. Wil je weten hoe je dat dan het beste kan aangeven in de bestelling? 

Allereerst moet je natuurlijk een leuke gordijnstof kiezen bij 123gordijn.nl  Wanneer je een keuze hebt gemaakt, dan pas kun je de lengte bepalen. Voor een luxe en weldadige uitstraling van de gordijnen is het mooi om ze wat ruimer te laten vallen. Ook een linnen stof voor de gordijnen leent zich bij uitstek om in XL lengte uit te laten voeren. Tel dan 10 cm bij jouw opgemeten hoogte op. Zo kan de natuurlijk en doorleefde linnen stijl/look nog beter uitkomen. Linnen mag kreuken en hoeft juist niet perfect strak te passen. Zo ontstaat er een mooie draperie op de vloer. Met huisdieren is dit wellicht een mindere keuze, maar wel de mooiste. Dat is persoonlijke voorkeur.

Wel de lengte en luxe uitstraling van veel stof, maar niet de stofnesten? Dan kies je beter voor een staand gordijn. Dit kan je doen door de bovenkant rails/roede vloer te meten en er dan zelf 1,5 a 2 cm bij op te tellen. Het gordijn hangt dan net boven of staat net op de vloer.