OBS Beukenlaan
Image default
Alarmsysteem

Cilinderslot

Een cilinderslot is erg handig, het is een goeie oplossing voor het beveiligen van uw deur. Het is een makkelijk slot om te demonstreren, en dus ook makkelijk is te vervangen. Dit is bijvoorbeeld erg handig voor als u sleutel stuk of kwijt is. Als u thuis een goed cilinderslot hebt kunt u gerust weg gaan zonder dat u bang hoeft te zijn dat er ingebroken gaat worden.

 

Prijsverschil cilindersloten  

Cilindersloten heb je natuurlijk in allerlei verschillende prijzen. De prijzen worden bepaald door het SKG keurmerk en of het wel of niet een sleutelcertificaat heeft. Natuurlijk heeft ook elk bedrijf zijn eigen prijs voor de sloten die ze verkopen. Er zijn goedkopere sloten en duurdere. De prijzen beginnen rond de 15 tot 20 euro en lopen op tot wel rond de 200 euro. Er zit natuurlijk groot verschil tussen de kwaliteit van de goedkope en dure sloten. Je hebt bij de extreem dure sloten vaak een bewegend onderdeel in de sleutel waardoor er onmogelijk kan worden ingebroken en de sleutel niet na gemaakt kan worden. Bij de goedkopere sloten is het makkelijker om in te breken en de kans is groter dat het slot kapotgaat omdat de kwaliteit minder is.

  

Hoe vervang je een cilinderslot?

Hier leg ik in stappen uit hoe je zelf een cilinderslot kan vervangen.

  1. Verwijder de cilinderschroef
  2. Steek de sleutel in de cilinder draai deze vervolgens naar links of rechts tot je voelt dat de cilinder wat begint te verschuiven. Je kunt dan voorzichtig aan het cilinder trekken terwijl je draait.
  3. Probeer nu het cilinderslot eruit te trekken, zorg er alleen voor dat je de sleutel in dezelfde standhoudt tot je de cilinder eruit hebt.
  4. Pak nu je nieuwe cilinder.
  5. Stop de sleutel weer in het cilinder draai hem een klein beetje tot de meenemer in dezelfde lijn staat als de cilinder.
  6. Druk de cilinder voorzichtig in het insteekslot.
  7. Draai de cilinderschroef terig in de cilinder. (Het is belangrijk dat je het niet helemaal vast draait.
  8. Nu bent u klaar. Je moet alleen nog testen of de cilinder goed draait.
http://www.elocktron.nl/cilinderslot.html