OBS Beukenlaan
Image default
Alarmsysteem

De mechanica van sloten bestuderen

Het lijkt misschien voor veel mensen een nutteloze hobby die misschien alleen interessant is voor criminelen. Maar op diverse basischolen in het land wordt er les gegeven in lockpicking.

Waarom les geven in lockpicking?

De mensen die lockpicking als les geven denken dat het goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Hierdoor krijgen de kinderen een interesse in de werking van sloten en mechanica. Een slot is namelijk een stukje zeer verfijnde techniek die er honderden jaren over heeft gedaan om zich in deze vorm te uiten.

 

Soorten sloten

Over de jaren heen zijn er veel verschillende soorten sloten geweest. Maar het slot dat we vandaag de gad kennen blijkt wel de meest efficiente van allemaal.

Het kan voor de kinderen zeer inspirerend zijn om de werking van sloten te bestuderen. Normaal zou je hier niet zo snel aan denken. Maar de techniek die voorkomt in het slot is zeer interessant.

 

Discusseren over verbetering

Nadat de kinderen hun eerste slot hebben open gemaakt met zelfgemaakte lockpicks. Wordt er ook veel nagedacht over hoe sloten nog beter gemaakt zouden kunnen worden.

Een van de opties die hierbij naar boven kwamen was het gebruik van biometrische of digitale sloten. Ook dit heeft zijn voor en nadelen maar het principe van lockpicking zou dan niet meer toegepast kunnen worden.

 

 

Praktische oplossing tegen lockpicking

Dan komt natuurlijk de vraag of de digitale variant wel meer bescherming kan bieden dan het mechanische alternatief. Ook is het natuurlijk niet geheel onbelangrijk of het wel praktisch zijn. Wanneer deze sloten te duur zijn dan is het natuurlijk niet mogelijk om deze digitale overal te plaatsen. 

Dit is namelijk een groot voordeel van het mechanische slot. De kosten zijn minimaal en in de praktijk is het erg praktisch om dagelijk in gebruik te nemen. Juist door goed na te denken over dit soort problemen worder er nieuwe dingen verzonnen.

 

 

Bewustwoording van problemen

Het is voor kinderen goed om bewust te zijn van deze actuele problemen zodat ze leren na denken over het oplossen van problemen. Bewustwoording van de actuele techniek is hierbij de basis. Door de bestaande techniek te begrijpen en te slim af te zijn kun je steeds betere techniek ontwikkelen.?

Ook het samenwerken tussen de kinderen was een groot succes. De kinderen waren erg enthousiast om elkaar te helpen.

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/lockpicking-voor-kinderen/