OBS Beukenlaan
Image default
Woning en Tuin

De inrichting van uw nieuwe slaapkamer van A tot Z

U bent van plan uw slaapkamer te verbouwen en dus een upgrade te geven. Hier komt ontzettend veel bij kijken, aangezien de slaapkamer natuurlijk 1 van de belangrijkste ruimtes van het huis is. De slaapkamer is natuurlijk de plek waar u tot rust moet komen en echt even helemaal uzelf kunt zijn. Extra belangrijk dus om de slaapkamer te voorzien van de nodige gemakken en ook de nodige sfeer. Het inrichten van de slaapkamer is natuurlijk ontzettend persoonlijk en dus is het voor ons moeilijk u daarbij te helpen. Wel kunnen we u een klein beetje op weg helpen door het geven van wat algemene tips. Met deze algemene tips op zak kunt u als het goed is vandaag nog beginnen met het inrichten van uw nieuwe slaapkamer, heel veel succes!

Kastruimte is ontzettend belangrijk

Genoeg kastruimte in uw kamer is van ontzettend groot belang. Een goed opgeruimde kamer is namelijk erg fijn om goed tot rust te kunnen komen. Door uw kamer te voorzien van genoeg kastruimte voor bijvoorbeeld kleding hoeft uw kamer nooit een rommel te zijn. Het kopen van een kast is natuurlijk vrij simpel. Het is een kwestie van passen en meten en de stijl kiezen die bij u past. Een kast die wij absoluut kunnen aanraden is de kledingkast met schuifdeur. Bij een kledingkast met schuifdeur maakt u optimaal gebruik van de ruimte die u heeft. De kast heeft logischerwijs geen openslaande deuren waar u rekening mee moet houden bij het indelen van de ruimte. TIP: Bij Emob hebben ze een breed assortiment aan verschillende (kleding)kasten.

Slaapkamer

Maak het gezellig

U kunt uw saaie slaapkamer op een aantal simpele manieren omtoveren tot een gezellige en sfeervolle kamer. Kies bijvoorbeeld voor nachtkastjes naast uw bed, erg praktisch en op deze nachtkastjes kunt u bijvoorbeeld een gezellige lamp kwijt. Ook kunt u kiezen voor een vloerkleed, een vloerkleed kan een ruimte net iets gezelliger maken dan hij al was. Ook planten zullen niet misstaan in uw nieuwe slaapkamer. De groene kleur van planten zijn mooi bij alle verschillende kleuren van uw slaapkamer. Daarbij kan een plant ook zorgen voor een betere kwaliteit van de lucht, erg fijn op de plek waar u ongeveer de helft van uw leven doorbrengt. Weet u van uzelf dat planten verzorgen niets voor u is? Dan is het verstandig te kiezen voor een kunstplant.

Maak het persoonlijk

U kunt de slaapkamer op hele simpele wijze persoonlijk maken. Bijvoorbeeld door het ophangen van foto’s of het neerzetten van andere accessoires met emotionele waarde. Het is heerlijk om thuis te komen in een slaapkamer vol goede herinneringen en gezelligheid. U richt de slaapkamer immers in voor uzelf en voor niemand anders.