OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een goede slaap

 

Slaap kan uw immuunsysteem versterken

Wanneer je lichaam de slaap krijgt die het nodig heeft, krijgen je immuuncellen en eiwitten de rust die ze nodig hebben om te vechten tegen wat er op hun pad komt, zoals verkoudheid of griep. En volgens de goed uitgeruste slaapspecialisten van de American Academy of Sleep Medicine, kan een goede nachtrust vaccins ook effectiever maken, wat natuurlijk een pluspunt is.

 

Het verkrijgen van slaap kan helpen om gewichtstoename te voorkomen

Als je acht volle uren slaap krijgt, zal dat niet resulteren in het verliezen van kilo’s op zichzelf, maar het kan uw lichaam helpen om de nodige extra kilo’s te voorkomen. Als je niet genoeg slaapt, maakt je lichaam ghreline aan, een hormoon dat de eetlust stimuleert. Je lichaam vermindert ook de productie van leptine, een hormoon dat aangeeft dat je vol zit. Zet ze allebei bij elkaar en dat is een gevaarlijke combinatie om ’s avonds laat te snacken, mijn vriend. En als je niet genoeg slaapt, raak je meer gestrest en heb je niet de energie om de trek in junkfood te bestrijden. We zijn uitgeput als we er alleen maar aan denken.

 

Slaap kan uw hart versterken

Als u niet genoeg slaap krijgt, kan dit leiden tot hartgezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk of hartaanvallen. Dat komt omdat slaapgebrek ervoor kan zorgen dat uw lichaam cortisol afgeeft, een stresshormoon dat uw hart ertoe aanzet harder te werken. Net als uw immuunsysteem heeft uw hart rust nodig om krachtig en goed te functioneren. Gewoon een andere reden om te slapen.

 

Beter slapen = beter humeur

Slapen kan tot een goed humeur leiden. En echt, het is logisch. Als je goed slaapt, word je uitgerust wakker. Uitgerust zijn helpt je energieniveau te stijgen. Als je energie op is, zullen de kleine uitdagingen van het leven je niet zo ergeren. Als je niet geïrriteerd bent, ben je niet zo boos. Als je niet boos bent, ben je blij. Dus ga vroeg naar bed en iedereen om je heen zal je er dankbaar voor zijn. Wist je dat een M line matras kan zorgen voor een betere slaap?

 

Slapen kan de productiviteit verhogen

Je denkt misschien dat je je baas versteld doet staan ​​door de middernachtolie te verbranden, maar een goede nachtrust uitstellen kan een negatief effect hebben op het werk of op school. In feite is slaap in verband gebracht met een verbeterde concentratie en een hogere cognitieve functie, die beide u kunnen helpen succesvol te zijn op het werk. Maar een onrustige nacht kan ervoor zorgen dat je je uitgeput voelt, waardoor de kans groter wordt dat je fouten maakt die een pot koffie niet kan oplossen. Over koffie gesproken: hoe moe je je voelt, hoe groter de kans dat je die middagbeker grijpt. En hoewel dat het probleem van de middagcrash dat je ervaart misschien lijkt op te lossen, kan de extra cafeïne laat op de dag je weer een slapeloze nacht bezorgen. Praten over een contraproductieve cyclus.