OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een houtkachel

De voordelen van een houtkachel 

Vind je het ook zo fijn om het in de winter gezellig te maken in huis? Kaarsjes aan, kopje thee en de warmte en sfeer van een houtkachel. Denk je erover om deze winter een houtkachel aan te schaffen? Er zijn erg veel voordelen van een houtkachel in huis. Ben je benieuwd? Lees dan verder! 

 

Sfeer en gezelligheid

In tegenstelling tot een gashaard of elektrische haard zorgt een houthaard voor veel meer sfeer en gezelligheid. Hoe? Het vuur van een houtkachel is ongeëvenaard. Het knisperende vuur, de heerlijke warmte, het prachtige vlammenspel. Kortom genoeg om van te kunnen genieten. Niets levert dan ook meer sfeer, gezelligheid en saamhorigheid op dan het vuurtje van een houtkachel. Kortom, een houtkachel binnen plaatsen is een unieke ervaring dat elk interieur sfeer geeft.

 

Goedkoop in aanschaf

De prijzen van een houtkachel liggen lager dan van een gashaard. Wanneer je wat minder te besteden hebt en wel wil genieten van de sfeer en warmte, is de houtkachel een goede optie. 

 

Minder rookoverlast met een binnen houtkachel

De sterk verbeterde technieken zorgen ervoor dat het hout beter brand. Hierdoor wordt minder rook-uitstoot veroorzaakt. Er zijn zelfs houtkachels die geheel automatisch de aan- en afvoer van lucht reguleren. Zo heb je geen last van de rook en geniet je wel van het echte vuur. 

 

Hoger rendement

De houtkachel voor binnen haalt tegenwoordig een veel hoger rendement dan de houtkachels of open haarden van vroeger. Veel mensen veronderstellen nog steeds dat er veel warmte rechtstreeks via de schoorsteen naar buiten gaat en daardoor het rendement minimaal is. Echter niets is minder waar, de houtkachel van nu is qua rendement vele malen verbeterd ten opzichte van oudere houthaarden. Bij een goed geïsoleerde woning kan een houtkachel zelfs teveel warmte produceren, het is daarom van groot belang dat er bij aanschaf van een houtkachel wordt gekeken naar de hoogte van het vermogen en het rendement.

 

Houtkachels bij haardenexpert

Ben je overtuigd en wil je een houtkachel aanschaffen? Ga dan naar de website van haardenexpert.nl. Zij hebben een enorm assortiment aan houtkachels. Zo vind je er altijd wel een die  bij jouw woning en stijl past. Heb je vragen? Neem dan contact op met de klantenservice