OBS Beukenlaan
Image default
Gezondheid

Effectieve Behandeling van een Gescheurde Schouderpees bij Fysio Eray

Een gescheurde schouderpees kan ernstige beperkingen veroorzaken in het dagelijks leven. Bij Fysio Eray bieden we gespecialiseerde fysiotherapie om u te helpen herstellen en uw schouderfunctie te verbeteren.

Begrijpen van een Gescheurde Schouderpees

Een gescheurde schouderpees ontstaat meestal door overbelasting of een acute blessure, wat leidt tot intense pijn en verminderde mobiliteit. Het is vaak gerelateerd aan peesproblemen in de rotator cuff van de schouder.

Symptomen: Typische symptomen zijn scherpe pijn tijdens beweging van de schouder, moeite met het heffen van de arm en krachtsverlies. Deze symptomen kunnen uw dagelijkse activiteiten belemmeren.

Diagnostisch Proces

Bij Fysio Eray beginnen we met een grondig onderzoek om de omvang van de schouderpeesblessure vast te stellen. Dit omvat een uitgebreid fysiek onderzoek en indien nodig aanvullende diagnostische tests zoals echografie of MRI.

Gedetailleerde Evaluatie: Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten analyseren uw klachten en voeren nauwkeurige tests uit om een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen.

Behandelmethoden

FysioEray biedt diverse behandelopties die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften:

Manuele Therapie: Deze benadering omvat hands-on technieken zoals mobilisatie om de mobiliteit te verbeteren en spierspanning te verminderen.

Oefentherapie: Gerichte oefeningen helpen bij het herstel van kracht en flexibiliteit in de schouder. Deze therapie helpt ook bij het verbeteren van de algehele schouderfunctie en het voorkomen van verdere blessures.

Pijnmanagement: We gebruiken verschillende technieken zoals dry needling en elektrotherapie om pijn te verlichten en ontstekingen te verminderen.

Herstel en Preventie

Het herstelproces verschilt per individu, afhankelijk van de ernst van de blessure en de reactie op de behandeling. Onze therapeuten begeleiden u door het hele hersteltraject en passen het behandelplan aan op basis van uw voortgang.

Langdurige Ondersteuning: Na het herstel bieden we advies en ondersteuning om herhaling te voorkomen en de algehele schoudergezondheid te behouden.

Contact

Heeft u last van een gescheurde schouderpees? Maak vandaag nog een afspraak bij Fysio Eray. Onze toegewijde fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen herstellen en uw schouderklachten te verminderen. Bezoek onze website of bel ons voor meer informatie over onze diensten.

 

https://fysioeray.nl/gerichte-fysiotherapie-bij-een-gescheurde-schouderpees/