OBS Beukenlaan
Image default
Gezondheid

Herstellen van een Verdraaide Knie bij Focus Fysiotherapie

Een verdraaide knie kan onverwacht gebeuren en leidt vaak tot pijn en beperkte mobiliteit. Bij Focus Fysiotherapie begrijpen we hoe vervelend een knieblessure kan zijn en bieden we uitgebreide zorg om uw herstel te bevorderen.

Wat gebeurt er bij een Verdraaide Knie?

Een knie verdraaiing ontstaat meestal door plotselinge draaibewegingen of een verkeerde stap. Dit kan resulteren in letsel aan ligamenten, pezen of kraakbeen in de knie.

Symptomen: Typische symptomen zijn scherpe pijn, zwelling, instabiliteit en moeite met lopen of het dragen van gewicht op het aangetaste been.

Diagnose van een Knieblessure

Bij Focus Fysiotherapie beginnen we met een grondige evaluatie van uw knie. Dit omvat een fysiek onderzoek en indien nodig, beeldvormende technieken zoals röntgenfoto’s of MRI-scans om de ernst van de blessure te bepalen.

Gedetailleerd onderzoek: Onze therapeuten analyseren uw knieblessure zorgvuldig om een nauwkeurig behandelplan op te stellen.

Behandeling van een Verdraaide Knie

We bieden verschillende behandelingsopties die zijn afgestemd op uw specifieke blessure:

Rust en Ontstekingsremmers: In de acute fase is het belangrijk om rust te nemen en ontstekingsremmende medicatie te gebruiken om zwelling en pijn te verminderen.

Fysiotherapie: Gerichte oefeningen en therapieën zijn essentieel voor het herstel van kracht, flexibiliteit en stabiliteit in de knie. Onze therapeuten werken samen met u aan een gepersonaliseerd oefenprogramma.

Manuele Therapie: Technieken zoals mobilisatie en massage helpen de mobiliteit van de knie te verbeteren en spierspanning te verminderen.

Preventie van Toekomstige Blessures

Na het herstel is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om herhaling van de blessure te voorkomen. Onze therapeuten bieden advies en oefeningen om uw kniegewricht sterk en stabiel te houden.

Duurzame Ondersteuning: We blijven u begeleiden, zelfs na uw herstel, om ervoor te zorgen dat uw knie gezond blijft en u zonder beperkingen kunt bewegen.

Contact

Heeft u uw knie verdraaid en heeft u hulp nodig bij het herstel? Neem contact op met Focus Fysiotherapie voor een afspraak. Onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om u te ondersteunen bij uw herstel en om verdere knieproblemen te voorkomen. Bezoek onze website of bel ons voor meer informatie over onze diensten en hoe we u kunnen helpen.

 

https://focusfysiotherapie.nl/u-heeft-uw-knie-verdraaid-wat-is-er-nodig-om-te-herstellen/