OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Feestdagen op komst: zo creëer je een feestelijke eettafel

Nu de zomer voorbij is, zijn de feestdagen weer in zicht. In het najaar zijn altijd een hoop mensen jarig en bovendien duurt het ook niet heel lang meer voordat Sinterklaas op bezoek komt en de kerstperiode aanbreekt. Bij deze dagen hoort natuurlijk een feestelijke sfeer in huis. Een manier om dit te bereiken is om de eettafel mooi aan te kleden. In dit artikel zetten we een aantal tips voor je op een rij. 

Een passend tafelkleed
Een mooi tafelkleed is het halve werk. Op Tafelzeil.nl vind je een breed assortiment aan tafelkleden. Voor elke gelegenheid is wel een geschikt tafelkleed te vinden. Ga voor een gezellige, kleurrijke variant voor verjaardagen. Tijdens Kerst of oudejaarsavond kan je voor een glimmend tafelkleed gaan. Het is aan te raden om een tafelkleed met een coating aan te schaffen. Zo kan je het kleed na afloop makkelijk schoonmaken en heb je er jarenlang plezier van.

Mooi servies op tafel
Bijna iedereen heeft wel speciaal servies in de kast staan. Dit servies is vaak te kostbaar voor de dagelijkse maaltijden, maar op feestdagen maak je de eettafel nog net even iets feestelijker door mooi servies tevoorschijn te halen. Even helemaal chic doen? Plaats dan onderborden en ga voor stijlvolle servetten van stof.

Verwelkom de gasten
Kleine details kunnen het verschil maken. Maak van tevoren persoonlijke naamkaartjes voor de gasten. De gasten zullen hierdoor positief worden verrast en zich extra welkom voelen. Bovendien kan je hierdoor zelf een gezellige tafelindeling maken en voorkom je dat altijd maar dezelfde mensen naast elkaar zitten. 

Het pronkstuk
Om de feestelijke eettafel helemaal compleet te maken, kan je in het midden van de tafel nog een echte eyecatcher zetten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie schaal, krans of kandelaar. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de gasten elkaar door dit pronkstuk niet meer kunnen zien, dus houd hier rekening mee. 

https://www.tafelzeil.nl/