OBS Beukenlaan
Image default
Woning en Tuin

Functie van betonnen fundering voor kleine bouwwerken

Betonnen funderingen, verkrijgbaar als prefrabikaat, worden ook ‘betonnen poeren’ genoemd. Dit zijn relatief kleinere betonnen palen, met hierop reeds een schroefdraad bevestigd en vormen de beton fundering van menig kleiner bouwwerk, zoals schuttingen, schuren en tuinhuizen.

Wat is een ‘poer’? 

Als u nog nooit heeft geklust of over een poer heeft gelezen kunt u zich wellicht afvragen wat dit voor een soort element is en hoe dit er nu precies uitziet, maar nog belangrijker: wat u ervan mag verwachten. Op de website van betonnenfundering.nl staan duidelijke foto’s én een duidelijke uitleg over wat poeren nou precies zijn.

Dragers van bouwwerken

Poeren zijn hulpmiddelen voor in de bouw, of aanleg van een fundering die er voor zorgen dat het gewicht van het bouwwerk wordt overgedragen op de ondergrond, waardoor het bouwwerk zijn stevigheid en soliditeit krijgt.

Dit wil zeggen indien u een object nodig heeft om een bouwwerk aan te bevestigen en dit is in veel gevallen dus de poer. Op de website vindt u een uitgebreidere uitleg en voorbeelden van de verschillende soorten poeren.

Zoals de naam ‘betonnen fundering’ al doet vermoeden zijn de meeste poeren vervaardigd van beton, om te kunnen zorgen voor de stevigheid. Beton is duurzaam en uiterst sterk en heeft als een van de eigenschappen dat het zwaar is, wat in een fundering geen overbodige luxe is.

Voordelen van beton

Andere eigenschappen van beton zijn onder andere dat het milieuvriendelijk is en recycleerbaar en dat het niet zal gaan rotten, óók niet als het in aanraking komt met vocht, koude of regen. U bent dus verzekerd van een ijzersterk product wat voordelig in de aanschaf is.

Andere voordelen van beton vindt u op de website. Nu u weet wat een betonnen fundering inhoud, begrijpt u vast wel dat deze hulpmiddelen dus onmisbaar zijn in de bouw van een fundering. Het is alleen zaak om goed uit te zoeken welke maat poer geschikt is voor het gewicht wat het moet dragen.

https://www.betonnenfundering.nl/