OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Gebruik deze 5 tips voor een spoedig herstel na een haartransplantatie!

Haartransplantatie verhelpt kale of dun behaarde plekken. Heb jij een haartransplantatie gehad en wil jij graag weten wat je wel en niet moet doen voor een spoedig herstel? In deze blog kom jij te weten wat je kan doen om hier zo snel mogelijk van te herstellen.

Neem je rust

De eerste 10 dagen na een haartransplantatie zijn het meest belangrijk. Zorg dat je in deze periode rust neemt om je helende wonden zo goed mogelijk te laten herstellen. Het is belangrijk om de helende wonden niet open te krabben. Ondanks dat dit wel heel verleidelijk kan zijn omdat de wonden in deze periode erg kunnen jeuken. Maar het is wel een goed teken als je wonden aan het jeuken zijn. Dit wil zeggen dat je hoofdhuid aan het genezen is.  

Bescherming

Zorg dat je je hoofd absoluut niet stoot in de eerste 2 weken na je haartransplantatie. Dit kan je hoofdhuid waar je behandeld bent beschadigen wat erg slecht is. In de eerste week is het ook belangrijk geen helm of pet te dragen. Het is namelijk belangrijk om de wonden op je hoofdhuid vrije lucht te geven. Waardoor je hoofdwonden beter en sneller zullen herstellen als dat ze bedekt zouden zijn met een pet of helm of iets anders zoals bijvoorbeeld een muts.

Drink geen alcohol en rook niet

In de eerste week na je behandeling mag je absoluut niet roken of alcohol drinken. Dit is namelijk erg slecht voor de genezing van je hoofdwonden op je hoofdhuid. Het uiteindelijke resultaat van je herstel zal negatief zijn.

Hygiëne

Zorg dat je je hoofdhuid in de eerste 2 weken goed schoonhoudt om infecties te voorkomen. Dit houdt in dat het belangrijk is om je handen goed schoon te houden door ze regelmatig op een dag te wassen.

Gebruik vitamines

Om sneller te herstellen is het ook belangrijk om je lichaam gezond te voeden. Dit kan je doen door vitamine B8 te slikken. Deze vitamine stimuleert je haargroei. Maar zorgt er ook voor dat het je hoofdhuid gezond houdt, waardoor je wondjes op je hoofd sneller herstellen. Het is ook belangrijk om vitamine D te slikken omdat deze vitamine helpt om haaruitval te voorkomen. 

Haarkliniek

Heb jij wel eens last van een kale plek, haaruitval of een ongewild litteken op je hoofd? Omorfy biedt hiervoor de oplossing. Neem een kijkje op de website van Omorfy of neem contact op om erachter te komen wat de beste oplossing voor jou is.

 

https://omorfy.nl/