OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Ergonomische bureaus

Ergonomische bureaus 

Tijdens een lange werkdag is het belangrijk om de juiste houding aan te nemen. Een ergonomisch bureau kan op langere termijn de rug- en nekklachten voorkomen. Het zorgt voor een beter houding met meer afwisseling tussen zitten staan. Hierdoor is het werken comfortabelere en blijf je gedurende de dag een stuk fitter. Dit zorgt uiteindelijk voor verhoogde efficiëntie tijdens je werkdag. Verschillende bureaus bij Kato Kantoorinrichting zijn ergonomisch goedgekeurd.

Wat is het? 

Ergonomische werken is een term die we steeds vaker zullen horen. Bij een ergonomische werkhouding neem je de juiste houding aan en zorg je voor voldoende mentale en fysieke afwisseling gedurende de werkdag. Het ergonomisch werken is belangrijk voor een productieve werkdag en draagt bij aan je gezondheid. Lichamelijke klachten kunnen worden voorkomen door op een ergonomische wijze te werk te gaan. 

Ergonomische versus normaal

Dankzij een ergonomisch bureau wordt het makkelijker om je lichaam te optimaliseren. Bij een normaal bureau draait het enkel om een tafel waaraan kan worden gewerkt. Bij normale bureaus komen dan ook met regelmaat gezondheidsproblemen voor. Een ergonomisch bureau is vaak te verstellen in hoogte. De gewenste hoogte kan dus door iedere medewerker apart worden ingesteld. Een zit sta bureau is helemaal ideaal. Door middel van een slinger op elektriciteit kan de hoogte worden versteld. Door even aan de slinger te draaien of het knopje in te drukken, wordt het bureau versteld in hoogte. 

Arbo richtlijnen werkplek-bureau 

Een bureaublad is minimaal 120 centimeter breed en 80 centimeter diep. De voorzijde van het bureau moet voorzien van een recht aanzitdeel. Het aanzetdeel heeft een minimale breedte van 65 centimeter. Daarnaast mag de hoogte van het blad te verstellen zijn tussen een hoogten van 62 en 85 centimeter. Bij een vaste hoogte van het blad, dient het blad tussen de 73 en 77 centimeter hoog te zijn. 

Meer informatie 

Bij vragen kan er contact worden opgenomen met de klantenservice van Kato Kantoorinrichting. Al onze medewerkers staan jou graag te woord. Ga ergonomisch te werk en voorkom de lichamelijke klachten bij de personeelsleden. Ontdek al onze ergonomische bureaus online.

https://www.katokantoorinrichting.nl/bureaus/ergonomische-bureaus/