OBS Beukenlaan
Image default
Energie

Hoofdcomponenten van een zonnepaneelsysteem

Voordat we zonnepanelen kopen en in onze huizen installeren, is het interessant om kennis te hebben van de belangrijkste onderdelen van een zonnepaneelsysteem. Een zonnepaneelsysteem bestaat uit meerdere samenstellingen die het mogelijk maken om zonlicht op te nemen, om te zetten in elektriciteit en om elektriciteit op te slaan. Door alle componenten van een zonnepaneelsysteem uit te splitsen, kunt u het belang van het installeren van een zonnepaneel in uw huis enorm waarderen en begrijpen. Op een gegeven moment lijkt het misschien mysterieuze magie, maar in werkelijkheid zit er wetenschap en techniek achter het systeem van zonnepanelen. In dit artikel bespreken we duidelijk elk onderdeel van een zonnepaneel en hoe ze samenwerken om zonlicht te absorberen en elektriciteit te produceren voor consumptie.

 

Onderdelen van een zonnepaneel

Allereerst wekt een zonnepaneelsysteem geen elektriciteit op. In plaats daarvan zet het energie van de zon om in elektriciteit die uw huishouden kan gebruiken. Een standaard zonnepaneel bestaat uit een laag siliciumcellen, een glazen omhulsel, een metalen frame en verschillende bedrading die de elektrische stroom van de siliciumcellen laat vloeien. Verderop zullen zonnepanelen het zonlicht absorberen. Het fotovoltaïsche proces begint met de silicium fotovoltaïsche zonnecel die zonnestraling absorbeert. De zonnestralen zullen interageren met de silicium cel. Dit is ook het moment waarop elektronen beginnen te bewegen en een stroom van elektrische stroom creëren. Na het absorberen van zonlicht is er de omvormer die de energie omzet. Het elektriciteitsnet en de meerdere apparaten in uw huishouden werken op wisselstroom. Met name zonnepanelen worden aangesloten op het elektrische paneel van uw huishouden. Het kan energie naar uw huis distribueren als dat nodig is. Als uw zonnepanelen meer elektriciteit opwekken dan uw huishouden nodig heeft, kan de overtollige energie naar het net worden gestuurd.

 

Energie opslaan voor toekomstig gebruik

Er is een specifiek kenmerk van zonnepanelen waarmee u overtollige elektriciteit kunt opslaan die u kunt gebruiken voor toekomstig gebruik. De opgeslagen energie kan op elk moment worden gebruikt. Deze functie is vooral handig wanneer uw panelen geen stroom opwekken, vooral ’s nachts als er geen zonlicht is. Daarnaast kunt u ook vertrouwen op de opgeslagen energie voor ononderbroken stroomvoorziening. Bij stroomuitval kunt u altijd gebruik maken van de opgeslagen energie. Onthoud echter altijd dat dit slechts een optionele functie is die aan uw zonnepaneelsysteem kan worden toegevoegd. Het is aan uw beslissing of u het op uw zonnepanelen wilt installeren of het gewoon volledig negeert. Met of zonder, uw zonnepanelen werken nog steeds perfect. De voordelen van het opslaan van energie zijn het enige dat je mist als je ervoor kiest om het niet op je zonnepanelen te installeren.