OBS Beukenlaan
Image default
Energie

Zonnepanelen zakelijk

Zonnepanelen zakelijk kopen?

Als je overweegt zonnepanel zakelijk te kopen, is het handig om te weten wat het precies is en hoe het werkt. Een zonnepaneel is gewoon een verzamelwoord voor verschillende zonnecellen die licht absorberen en dat vervolgens omzetten in elektriciteit. De zon geeft pakketjes energie af, deze worden fotononen genoemd, deze lichtstralen komen terecht op de panelen. Vervolgens zetten de panelen deze pakketjes zonlicht om in stroom. De stroom die je op dat moment hebt is nog niet wisselstroom, maar daar heb je de omvormer voor. Dit is op papier een eenvoudig systeem, voor huishoudens https://sinnergie.nl/zonnepanelen-kopen/  is dat het ook wel, maar als je met bedrijven gaat werken wordt het een stuk lastiger. Bedrijven zijn nou eenmaal groten en hebben dus ook meer stroom nodig. Vaak wordt er per bedrijf een uniek systeem bedacht.

 

Voordelen van het zakelijk kopen van zonnepanelen

Iedereen weet dat de overheid minder CO2 wil uitstoten, bedrijven hebben hier het grootste aandeel in. Want er zijn 100 bedrijven die gezamenlijk voor 71% van de uitstoot zorgen, dat is nogal wat hoor ik je denken. Om deze CO2 doelen te halen zijn er verschillende stimuleringsregelingen gevormd. Als je zonnepanelen zakelijk gaat kopen, kun je rekenen op allerlei subsidies. Daarnaast zijn er nog allerlei andere voordelen. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

–        Belastingvoordeel

–        Afschrijven: je mag zonnepanelen 20 jaar lang afschrijven

–        Teruglever subsidie: voor al het stroom dat je terug levert kun je een subsidie verwachten.

–        Stimuleringsregeling: Voor grote projecten, 500 zonnepanelen of meer, is er een regeling en kan je gebruikt maken van een budget van de overheid.

Zo zijn er nog allemaal andere voordelen, deze voordelen zijn meetbaar. Je hebt natuurlijk nog andere voordelen die je minder kunt meten. Bijvoorbeeld dat mensen een beter gevoel van hun aankoop hebben als ze weten dat het bedrijf van waar het vandaan komt gebruik maakt van zonne-energie.

https://sinnergie.nl/zonnepanelen-zakelijk/