OBS Beukenlaan
Image default
Energie

Alle informatie over een energieleverancier

Op een school energie besparen kan al snel. De lichten in de nacht uitdoen. Daarnaast kan ook overdag energie worden bespaard door zuinig om te gaan met stroom. Als je gaat kijken naar hoe je jouw energie kunt regelen kom je het woord energieleverancier vaak tegen. Deze leverancier zorgt er immers voor dat je aan wordt gesloten op het elektriciteitsnet. Echter is dit vaak het enige wat je weet over deze aanbieders en ken je de grote spelers op de markt. Als je echter wilt weten hoe het echt allemaal geregeld is, dan is het goed om ook te kijken naar wat een energieleverancier precies doet en hoe alles wordt geregeld achter de schermen. Onderstaande informatie helpt jou daarom aan deze kennis, zodat je jouw overstap op basis van alle feiten kunt maken. De goedkoopste energieleveranciers vinden is dus een eitje! 

De energieleverancier levert jouw energie

Een energieleverancier is dus de leverancier van energie. Dit houdt in dat je hier terecht kunt voor zowel elektriciteit als warmte en gas. De maatschappijen zijn in sommige gevallen ook producent, maar zorgen niet voor het elektriciteitsnetwerk. Het netwerk zelf wordt geregeld door een netbeheerder, welke ervoor zorgt dat jouw energie naar jouw huis getransporteerd wordt. Je hebt hier zelf niets mee te maken, omdat jouw contact altijd via de leverancier zal gaan. Hierdoor blijft het overzicht behouden en kan ervoor gezorgd worden dat alles op de juiste manier gebeurt. Overstappen van energie is dus zeer gemakkelijk. 

Maak een vergelijking voor je overstapt

Een energieleverancier kan altijd een eigen prijs bepalen voor de pakketten die geleverd worden. Echter moeten de prijzen wel binnen de regels passen. Daarom wordt er altijd een strenge controle uitgevoerd door zowel de minister van Economische Zaken als de Autoriteit Consument & Markt. Op deze manier ben jij er altijd van verzekerd dat je eerlijke prijzen betaalt, ondanks dat de pakketprijzen uiteindelijk zullen verschillen bij de aanbieders onderling. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede vergelijking maakt voordat je de overstap gaat maken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan in de toekomst.