OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Ontspannen en ouderschap

Je wordt geleefd, zeggen ze wel eens. Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Met de komst van een kind, verandert er nogal wat in jouw leven. Het is natuurlijk prachtig om jouw kleine baby te zien groeien en groeien. Het is alleen soms moeilijker om te ontspannen. Het leven is ineens een stuk drukker geworden. Ervaar jij dat ook zo? Dan heb je misschien wat aan de volgende tips.

Keuzes maken

Doe jij altijd alles samen met jouw partner? Samen naar de verjaardagen, samen naar vrienden, samen naar de familie? Dan kost dit jou een hoop tijd. Er is ook een dikke kans dat je niet eens altijd zin hebt om overal naartoe te gaan. Je kunt het jezelf en jouw partner makkelijker maken, om soms ergens alleen naar toe te gaan. Zo is er toch iemand geweest en kan de ander even rustig thuisblijven.

Wil je ontspannen dan is het namelijk fijn, om ook even alleen te zijn. Niet omdat je elkaar niet graag ziet, maar omdat tijd met jezelf ook een oplaadmoment.

Oppas oma of oppas Breda

Wat verder wel verstandig is? Om soms ook juist specifiek samen dingen te doen, maar dan zonder de kleine erbij. Als er een oppas oma is, dan is dat natuurlijk ontzettend fijn. Heb je dat niet? Of niet wanneer het uitkomt? Dan kun je ervoor kiezen om een oppas Breda, of elders (afhankelijk van waar je woont) te boeken.

Het voordeel van een oppas Breda in plaats van een oppas oma is natuurlijk, dat oma ook niet overbelast wordt. Er zijn nu eenmaal ook oma’s die gewoon andere kwaliteiten hebben dan oppas oma zijn.

Meditatie

Alleen een oppas Breda is natuurlijk niet genoeg. Ze zeggen niet voor niets, als je druk bent, heb je nog meer rust nodig. Nog een tip is daarom, om elke dag even te gaan mediteren. Maak hier een gewoonte van. Ben je alleen met de kleine? Zoek dan het moment op dat de kleine slaapt. Er is vast wel ergens op de dag of avond een moment. Je kunt ook het alert zijn op geluiden in de omgeving onderdeel maken van de meditatie. Daarmee voorkom je dat je de kleine hummel niet vergeet.

https://www.oppasland.nl/oppas/breda