OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Hoe ver mag een deurwaarder in Arnhem gaan?

De werkwijze van een incassobureau in Arnhem

De taak van een deurwaarder is het innen van een openstaande vordering. Wanneer een debiteur weigert de betaling te voldoen kan u een incassobureau in Arnhem inschakelen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen gebruikmaken van deze dienstverlening. Hoe gaat een deurwaarder in Arnhem te werk? Kort samengevat: de deurwaarder gaat op allerlei manieren contact proberen op te nemen met de debiteur.

Incasso-procedure

Als u een openstaande rekening heeft die u graag betaald ziet worden, kunt u de zaken per e-mail aanleveren bij een incassobureau. Waarbij u in elk geval altijd de facturen en indien mogelijk kopieën van verzonden aanmaningen en/of correspondentie dient mee te zenden. Aan de hand van deze informatie zal het incassobureau een dossier aanmaken en het verdere verloop van de zaak op zich nemen.

Contact opnemen met de debiteur

De deurwaarder zal op alle mogelijke manieren contact opnemen met de debiteur. Hij zal mails opstellen en verzenden, telefoontjes plegen en aanschrijvingen verrichten. Dit alles om ervoor te zorgen dat de debiteur de openstaande rekening gaat betalen.

Huisbezoek

Mocht deze verrichtingen nog geen resultaat hebben opgeleverd kan deurwaarder overgaan tot een huisbezoek. De deurwaarder zal de debiteur op kantoor of bij huis opzoeken met het dringende verzoek om te betalen. Dit mag en blijft nog binnen de perken van de Nederlandse wet- en regelgeving. Een deurwaarder houdt gedurende de incasso-procedure stevig de druk op de debiteur.

Gerechtelijke procedure

Wanneer de debiteur voet bij stuk houdt en niet bezwijkt onder de druk, kunt u altijd overgaan tot een gerechtelijke procedure. Dit houdt in dat de zaak voor de rechter komt, de debiteur ontvangt een dagvaarding. Als het vonnis verkregen is, kan een deurwaarder in Arnhem extra zware maatregelen inzetten om het geld alsnog te incasseren. Samen met een incassobureau en deurwaarder staat u sterker tegenover de niet-betalende debiteur.

https://www.wvm-deurwaarders.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe stimuleer ik meer positief gedrag?

Chaletpark in Voorthuizen waar gastvrijheid voorop staat

Wat is een adiabatische koeling?