OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Hoe laat je los?

Soms is het tijd om los te laten wat je niet meer dient. Dat kan iets praktisch zijn het kan ook iets emotioneels zijn. Maar, als je het goed bekijkt, komt er vaak iets emotioneels bij kijken. Wil jij ook iets loslaten? Iets praktisch of iets emotioneels? Voor beide hebben we hier wat tips.

Waar ben je dankbaar voor

Voordat je iets emotioneel los kunt laten, moet je weten waar je dankbaar voor bent geweest. Een beetje vaag en theoretisch? Stel bijvoorbeeld dat je een lange relatie had, maar het werkt voor jou niet meer en je voelt aan alles dat het tijd wordt om afscheid te nemen. Wil je echt afscheid kunnen nemen? Dan moet je ook weten waar je dankbaar voor was.

Jouw partner is bijvoorbeeld ontzettend lief geweest en heeft jou gestimuleerd om jezelf te ontwikkelen. Het is dan belangrijk om als je jouw partner wil loslaten, dit vanuit die dankbaarheid te doen. Modder gooien is niet mooi.

Het is natuurlijk wel ontzettend lastig, want vaak gaan mensen door met een relatie en wachten mogelijk tot er iemand ‘voorbijkomt’. Pas als je ziet waar je dankbaar voor bent kun je kijken naar of je dat nog nodig hebt in jouw leven of dat je datgene waar je dankbaar voor bent, op een andere manier in jouw leven krijgt.

Loslaten is niet hetzelfde als onverschillig zijn

Loslaten betekent niet dat iets je niet kan schelen. Het is meer dat je het niet meer als negatieve ballast in jouw leven toelaat. Misschien is loslaten ook wel een verkeerd woord. Misschien kun je beter teksten gebruiken zoals ‘het een plek geven’ of ‘verder eromheen leven, richting het licht’.

123opzeggen

Gelukkig is niet alles zo zwaar en dramatisch. Aardse zaken kun je makkelijk fixen. Wil je bijvoorbeeld afscheid nemen van allerlei overbodige abonnementen? Dan kun je dat ook regelen bij 123opzeggen. Bij 123opzeggen kun je makkelijk en snel opzeggen. Het kost wel wat, maar dan heb je wellicht alles ook meteen snel geregeld. Je kunt in plaats van gebruik te maken van 123opzeggen natuurlijk ook zelf abonnementen stopzetten. Vaak zie je op de website hoe dit kan.

https://review-pagina.nl/