OBS Beukenlaan
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van een stalen deur

Je kan tegenwoordig geen woonblad meer openslaan, of je wordt volgegooid met stalen deuren. Deze interieur trend zie je de laatste jaren steeds meer voorbij komen. Dat is ergens wel logisch, want stalen deuren hebben heel veel voordelen. Meestal zijn deze stalen deuren zwart en ze staan overal in huis goed. Welke voordelen kent de stalen deur?

Ruimtelijk gevoel

Het grootste voordeel van een stalen deur met glas erin ten opzichte van een ‘normale’ dichte deur, is dat er dus veel glas in zit en je er doorheen kan kijken. Het gevolg is dat er meer licht valt in de aangrenzende ruimtes en de woning gelijk veel ruimtelijker oogt. Door het extra licht in de woning lijkt het ook direct een stuk groter. Ook zorgt deze deur dat de twee afzonderlijke ruimtes meer een geheel vormen. Meestal komen stalen deuren tot het plafond. De woonkamer lijkt daardoor hoger en dat draagt ook bij aan het ruimtelijke gevoel. Vind je de uitstraling van een stalen deur mooi maar heb je niet echt de mogelijkheid om dit in je interieur te verwerken? Er bestaan ook zogeheten roomdividers in dezelfde uitstraling. Het principe is hetzelfde, behalve dat het geen deur is maar een wand.

Upgrade voor het interieur

Wanneer je een stalen deur plaatst in je woning, zorgt dat voor een directe upgrade van het volledige interieur. Een stalen deur geeft een moderne uitstraling aan je woning. Het staal is een stoer en robuust materiaal. In combinatie met het glas zorgt het ervoor dat het echt iets doet voor je interieur. Het is net even anders dan de standaard deuren die er doorgaans in woningen geplaatst worden. Je bent anders dan anderen en het staat ook nog eens heel erg mooi. De stalen deur oogt modern en dat is hij ook, maar het past ook zeker in een wat klassiekere inrichting. Het zorgt dan voor een mooi contrast.