OBS Beukenlaan
Image default
Dienstverlening

Goede zorgverzekering voor immigranten

Wist u dat iedereen die in Nederland woont, verplicht is om een basis zorgverzekering af te sluiten? Dit geldt ook als u als immigrant voor korte of langere periode naar Nederland komt, bijvoorbeeld om te werken. Ook de familie die eventueel met u mee naar Nederland komt, dient verzekerd te zijn voor de meest noodzakelijke zorg. Speciaal voor deze situaties heeft HollandZorg een zorgverzekering immigrant. Hiermee maken we het voor immigranten eenvoudiger om een goede zorgverzekering af te sluiten voor de periode waarin zij in Nederland verblijven.

Kiezen voor HollandZorg

Voor (arbeids)migranten is HollandZorg een goede keuze, omdat wij specifiek rekening houden met uw situatie. We begrijpen bijvoorbeeld dat u al genoeg moet regelen wanneer u in Nederland komt wonen. Daarom willen we het afsluiten van een zorgverzekering voor u zo eenvoudig mogelijk maken. Een verzekering van HollandZorg kunt u makkelijk stopzetten wanneer u weer terug gaat naar uw land van herkomst. En mocht u vervolgens weer terugkomen naar Nederland, dan kunnen wij uw zorgverzekering ook snel weer activeren. Zo hoeft u niet steeds opnieuw alles te regelen.

EHIC pas

Wanneer u een zorgverzekering afsluit, krijgt u bij de meeste zorgverzekeraars een zorgpas. Hierop staan uw persoonlijke gegevens en de gegevens van uw zorgverzekering. Deze pas is uw bewijs dat u verzekerd bent. Bij HollandZorg krijgt u een EHIC pas, ofwel European Health Insurance Card. Deze kaart dient als uw zorgpas, maar geeft u tegelijkertijd ook recht op noodzakelijke medische zorg wanneer u verblijft in een Europees land. Elk land is verschillend wat betreft de zorg die u vergoed krijgt en de vergoeding die u ontvangt. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Europese commissie. Natuurlijk is het goed om in dit geval ook contact op te nemen met ons, zodat wij u verder kunnen helpen.

https://www.hollandzorg.com/nl