OBS Beukenlaan
Image default
Woning en Tuin

Grind, split en sierkeien in je tuin!

Er zijn velen opties om je tuin een stukje mooier te maken dat dat deze nu is. Zo kan je een mooi pad aanleggen tussen de planten door, of een plateau vlak naast je vijver waar je lekker kan avondeten. Een veel gebruikt product hiervoor is Grind van Essen. Grind is een van de meest gebruikte producten die gebruikt wordt in de tuin, maar wat is het nou eigenlijk?

Grind in je tuin

Grind is een gesteente soort die bestaat uit verschillende soorten stenen. Deze stenen zijn de afgelopen honderden jaren door water stroming in de golfslag beland. Sommige soorten van grind zijn machinaal bij elkaar gegooid in een grote trommel. Hierdoor ontstaat rond grind wat vereen volgens in verschillende grootten gezeefd wordt. Het is mogelijk om grind in velen verschillende kleuren te verkrijgen en dat maakt het gemakkelijk in gebruik. Het heeft dus veel functionaliteiten.

Split in je tuin

Een ander veel gebruikte grondstof is Split. Dit wordt gewonnen in steengroeves. Na het winnen van de grondstof wordt er machinaal een splitsing gemaakt, en wordt het opgebroken in verschillende groottes. Ook Split heeft een breed kleurenpalet waardoor het inzetbaar is voor veel soorten tuinbouw.

Sierkeien in je tuin

Sierkeien zijn een unieke grondstof, met een hele specifieke vorm en kleur. Hierdoor wordt er een volledig eigen karakter gecreëerd en dit maakt dat elke kei uniek is. Dit kan veel doen voor een tuin, aangezien het altijd variatie geeft. Het ruime assortiment van sierkeien biedt veel opties voor het verheerlijken van je eigen tuin. Ook benieuwd naar het assortiment? Bekijk deze dan op de website van van Essen sierbestrating.