OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Lockpicking voor kinderen

Het is erg jammer dat veel mensen een nogal negatieve associatie hebben met lockpicking. Naar mijn idee kunnen kinderen en ook veel volwassenen namelijk veel leren door lockpicking. Het stiekem kunnen open kraken van een slot net zoals een spion in een actie film kan namelijk de eerste stap zijn naar een oprechte nieuwsgierigheid naar de werking van sloten. 

 

 

Leren over techniek door nieuwsgierigheid te prikkelen

Sloten zijn zeer geavanceerde stukjes techniek. Het is misschien lastig om de werking ervan over te brengen op een kind. Door lockpicking krijgen kinderen een frisse nieuwsgierigheid naar de werking van sloten. Het kunnen open kraken van een slot als een soort superkracht is de motivatie die de kinderen motiveert om meer te leren over de techniek achter sloten. Maar omdat er een nogal negatief beeld bestaat over lockpicking zullen ze dit dus nooit ontdekken. Vooral voor mensen met een liefde voor techniek is deze sport misschien reuze interessant. Ook mensen in de beveiliging sector zouden misschien veel kunnen leren van de manier waarop lockpicking werkt. Er is namelijk eerst een goede theorie basis nodig over de werking van het slot voordat je het slot kunt openen met lockpicking. Je moet echt goed de werking van een slot leren begrijpen voordat je echt een succesvolle lockpicker kan worden.

 

Ontwikkeling van sloten

Het is ook heel interessant om te leren deze sloten werken omdat het resultaat is van duizenden jaren evolutie. In de geschiedenis van de mensheid hebben al heel veel mensen er tijd en energie in gestoken om de beste sloten te ontwerpen. De sloten die wij vandaag de dag tegenkomen zijn hiervan het resultaat. Dit maakt het is ook nog eens extra spannend wanneer je deze sloten weet open te kraken. Voor het openen van sloten met lockpicking is het ook noodzakelijk dat je in het bezit bent van een lockpick set. Deze bestaat altijd uit tenminste een lockpick en tension wrench. Beide zijn onmisbaar om een slot te kunnen openen met lockpicking. 

 

 

Belangrijke disciplines die bij lockpicking komen kijken

Oefening met veel concentratie en doorzettingsvermogen is hierbij ook cruciaal want met alleen theoretische kennis kom je er niet. Voor alle verschillende soorten sloten in Nederland zijn er ook weer verschillende manieren om deze te openen met lockpicking. De manier die nodig is om een radiaal slot te lockpicken is bijvoorbeeld heel anders dan het lockpicken van een cilinderslot. Voor elke methode is het nodig dat je jezelf echt verdiept in de werking van het slot.

https://www.obs-beukenlaan.nl/de-mechanica-van-sloten-bestuderen/