OBS Beukenlaan
Image default
Dienstverlening

Grondige leiderschapstraining is een must

Effectief leiderschap is de leidraad voor elke manager die succesvol wil worden in zijn of haar carrière. Verschillende bedrijven zijn er al achter gekomen dat leiderschap niet alleen gebaseerd is op puur instinct maar dat ook effectieve, organisatorische training in leiderschapskwaliteiten een goede techniek kan zijn voor elke manager om zijn of haar kwaliteiten aan te scherpen. 

Door de jaren heen zijn leiderschapsstijlen significant veranderd in vaak in een zeer korte tijdspanne. Daarom ook is het ontwikkelen van iemands leiderschapskwaliteiten essentieel, door ze te trainen krijgt een bedrijf namelijk een betere manager die beschikt over de modernste technieken om niet alleen een team efficiënt aan te sturen maar ook om een goede teamleider te zijn. Wat zijn nu de belangrijkste factoren die verwezenlijkt worden door een development training program door een organisatie voor haar managers? Ten eerste kijkt elk bedrijf dat geld en tijd besteedt aan trainingsprogramma’s voor leiderschap vooruit naar nieuwe vaardigheden die aangeleerd kunnen worden en een van die vaardigheden is motivatie. 

Training zorgt ervoor dat een manager zijn werknemers zodanig kan inspireren dat de gestelde doelen zo snel en doelmatig gehaald worden als mogelijk terwijl tegelijkertijd de manager geleerd wordt om ook te kijken naar individuele doelstellingen van werknemers binnen het bedrijf. Personeel motiveren is een sleutelonderdeel voor elke manager die een succesvol leider wil worden. 

Leiderschapstraining kan een manager ook leren hoe hij of zij een team nauwer tot elkaar kan brengen. In het administratieve hart is het de plicht van een manager om personen nader tot elkaar te brengen en het team zo te smeden dat het een geoliede machine wordt die in staat is om de door het bedrijf gestelde doelen te behalen, middels speciale trainingsmethoden verkregen door training in leiderschap. Een manager kan niet alleen leren hoe hij de medewerking van een individu kan verkrijgen maar ook de waardering en dat is een cruciale vaardigheid voor elke manager. 

Misschien wel de meeste significante vaardigheid die verbetert kan worden door organisatorische ontwikkelingstraining in leiderschap is om zeer goed met mensen om te kunnen gaan. Goed met mensen kunnen omgaan is belangrijk als je een team werknemers gaat aansturen en goede communicatie met dat team is noodzakelijk wil het soepel functioneren. Training in leiderschap leert iemand hoe hij of zij niet alleen een betere manager wordt maar laat hem of haar ook snappen wat het precies is wat je een goede manager maakt. 

Tegenwoordig zijn er twee soorten managers. Een die motiveert en aanstuurt en een manager die simpelweg het overzicht bewaard. Management training laat een manager beide varianten zien, zodat ze ingezet kunnen worden om hoge targets te halen. Management is geen makkelijke opgave en er is een speciaal soort iemand voor nodig met bepaalde leiderschapskwaliteiten en een gezonde dosis ambitie. 

Niemand is een van de twee uitersten en door leiderschapstraining kan iemand die al een goede manager is meer worden dan iemand die simpelweg het proces van zijn sociale groep overziet. Hij of zij kan een echte leider worden die een domino-effect veroorzaakt binnen het bedrijf. Daarom is het voor elk bedrijf essentieel om te zorgen voor effectieve leiderschapstraining voor haar werknemers om zo alle targets in kortere tijd te behalen.    

Lees meer over leiderschap met  IvPP

 

 

http://www.ivpp.nl/leiderschap/training