OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Het nalatenschap van Messi en Ronaldo om de Gouden Bal…

Meer dan een decennialang maakten Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de dienst uit wanneer het aankwam op de Gouden Bal verkiezingen. Een ongekende titanenstrijd tussen twee van de grootste voetbalsterren die het voetbal ooit gekend heeft. Inmiddels bevinden de twee legendes zich aan het einde van hun memorabele voetbalcarrières en kijkt men naar de toekomst. Wie zijn de toekomstige sterren van het mondiale topvoetbal? Namen als Mbappé en Haaland worden nadrukkelijk genoemd. In deze blog wordt vooruitgekeken naar de toekomstige Gouden Bal winnaar van 2027. 

 

Wij voorspellen namelijk een rooskleurige toekomst voor voormalig Golden Boy winnaar Pedri. Wij verwachten namelijk dat de behendige jonge dribbelaar een hele goede kans maakt om de Gouden Bal van 2027 in de wacht te slepen. 

 

De nieuwe Iniesta

Het 19-jarige toptalent is al ruim anderhalf jaar niet meer weg te denken uit de basiself van FC Barcelona. Wereldwijd gelabeld als ‘de nieuwe Iniesta’ kwam Pedri in het seizoen 2020/2021 tot het indrukwekkende aantal van 80 wedstrijden. Het hoogste aantal wedstrijden van al zijn teamgenoten gedurende dit seizoen. Dit bleef in Spanje niet onopgemerkt, waardoor het de jongeling al gauw een oproep opleverde van bondscoach Luis Enrique voor de nationale ploeg. Met zijn behendigheid en fijne dribbels werd de vergelijking met Iniesta al snel gemaakt. Hoewel Pedri met zijn 19 jaar nog erg jong is, speelt hij al zeer volwassen. Dit blijkt onder andere uit zijn passnauwkeurigheid die bijna wekelijks 90-100% bedraagt. Passes die niet gedefinieerd worden door balletjes terug of tikkies breed, maar juist door splijtende steekpasses die verdedigingen openbreken.

 

Een neusje voor de goal

Waar Iniesta bekend stond om zijn korte dribbels en weergaloze passing blijkt Pedri nog completer. Het Spaanse toptalent beschikt namelijk ook over een neusje voor de goal. In het huidige seizoen (2021/2022) weet de jonge dribbelaar regelmatig een doelpunt mee te pikken. Pedri is dit seizoen vaak beslissend gebleken met een schot van afstand of door het eindstation te zijn van een goed uitgespeelde aanval. Pedri neemt zijn elftal bij de hand en weet aanvallen op te zetten. Dit is te danken aan zijn overzicht, loopvermogen en de rust die hij ten alle tijde aan de bal lijkt te hebben. De kleine middenvelder lijkt alle facetten te beheersen die een creatieve middenvelder nodig heeft om de wereldtop te halen. Het enige vraagteken wat gezet kan worden is de geringe lengte van de middenvelder met zijn 1.74 meter. Maar is dat nou echt een beperking? Lionel Messi zal anders beweren…

 

In de voetstappen treden van Iniesta en Pedri?

Trainen, trainen en nog eens trainen! Heb jij voetbalspullen nodig die jou hierbij helpen? Neem dan een kijkje op Your Sport Deal. Met voetbaldoelen, voetbalnetten, trainingsmaterialen en veel meer heeft Your Sport Deal alle materialen in huis om het beste uit je voetbalkwaliteiten te halen!

 

https://yoursportdeal.nl/