OBS Beukenlaan
Image default
Internet

Hoe maak ik de loungekussens schoon?

Houten ligbedden zijn ideaal om de zomer door te brengen in je eigen tuin. Je kan ze gebruiken om lekker te zonnebaden in het gras, of je kan ze naast het zwembad plaatsen. Maar na de zomer moet je je houten loungeset weer opbergen. Ook moet je eerst jouw loungekussens schoonmaken. Hier zal ik jullie uitleggen hoe je dat best aanpakt!

Reinigen om te beschermen

 

Voordat je ze opbergt in een opbergbox voor loungekussens, zal je je kussens eerst moeten schoonmaken. Best is om dit te doen met een droge borstel, of een handdoek. Zo kan je vuil en zand verwijderen, zonder dat je de stof aantast. Ook kan zo het vocht niet binnendringen tot in de kern van het kussen. Aangezien de kussens wel geproduceerd worden om een beetje bestand te zijn tegen water, kan je wel wat gebruiken tegen hardnekkig vuil.

Opbergen voor langere levensduur

 

Berg nadien je kussens op in een geschikte opbergbox voor loungekussens. Steek ze best eerst nog in de bijgeleverde hoes, of eventueel een plastic zak. Zo kan stof en vocht minder gemakkelijk doordringen tot bij de kussens. Ook kan het goed zijn om de houten ligbedden mee in de garage op te bergen. Hoewel ze behandeld zijn om tegen het vocht bestand te zijn, is het niet nodig om de zetels buiten te laten staan wanneer je ze toch niet kan gebruiken.

Loungekussens schoonmaken is eenvoudig, maar wel essentieel voor een langere levensduur. Wassen met water is niet nodig, het wordt zelfs eerder afgeraden. Als ze niet helemaal uitgedroogd zijn voor je ze opbergt, kunnen schimmels zich ontwikkelen. Door alles te reinigen zal je volgende zomer ook weer veel genot hebben van jouw houten loungeset.

https://tuinbasis.nl