OBS Beukenlaan
Image default
Eten en drinken

Hoe maak je een tapas plank?

Hoe maak je een tapas plank?

Een Tapas plank maken is steeds populairder aan het worden. Deze kleine hapjes worden niet alleen meer bij de borrel gegeten. Er zijn honderden recepten online te vinden waarmee je ook een heerlijke lunch kunt organiseren. Ook als avondeten wordt dit wel eens gedaan. Meestal maken de mensen dan zo’n 15 a 20 soorten zodat je ook echt vol zit. Een groot voordeel is dat veel tapas gerechten koud gegeten worden. Je kunt dit dus al voorbereiden en daardoor heb je minder stress met iets op tafel te zetten. Daarnaast kost het vaak ook niet veel tijd, want je kunt meerdere gerechten tegelijk maken. Vooral in het weekend is het een hapje wat in veel gezinnen op tafel komt.

Een lekkere aubergine dip op tafel zetten?

De Griekse melitzanosalata dip is een heerlijke aubergine dip die je op tafel kunt zetten. Ook mensen die geen liefhebber van aubergines zijn vinden dit vaak heerlijk. Je hebt ongeveer een uurtje nodig om deze dip te maken. Naast aubergine gaat er ook rode ui, knoflook, olijfolie, limoensap en peterselie in. Eventueel kun je het nog meer smaak geven door een beetje zout en peper toe te voegen. Het merendeel van de tijd ligt de aubergine op 200 graden in de oven. Daarna haal je met een lepel de vulling uit de aubergine. De schil wil je namelijk niet in de dip hebben. Vervolgens kun je het pureren en/of met een staafmixer op de juiste textuur maken. In principe kost het dus maar 5 minuten van je tijd, want de rest van de tijd is voor de oven.

Wanneer kun je tapas eten?

Tapas werd van origine gegeten bij een borreltje laat in de middag of juist in de avond. Echter eten wij in Nederland in principe de hele dag tapas. Er zijn veel mensen die zo’n bakje kopen bij de supermarkt en dan lekker tussen de middag opsmikkelen. Daarnaast zijn er ook thuiskoks die het heerlijk vinden om de tafel vol met gerechten te zetten. In korte tijd kun je meerdere tapas gerechten maken en je bezoek lekker verwennen.