OBS Beukenlaan
Image default
Woning en Tuin

Hoe verwijder ik schimmel uit mijn schuur?

Schimmel in schuur? Het is vies en kan erg ongezond zijn. Daarom wil je ze snel mogelijk van de schimmel af. Daarom ga ik je in dit bericht vertellen hoe schimmel verwijderen in zijn werk gaat. Wel is het belangrijk voordat je de schimmel verwijderen gaat, je eerst de oorzaak van de schimmel oplost.

Vocht is 99 van de 100 keer de boosdoener

In bijna alle gevallen is vocht het probleem van de schimmel. Schimmels ontwikkelen zich in een razendsnel tempo in een zeer vochtige omgeving. Voordat je dus de schimmel gaat verwijderen moet je eerst de toevoer van vocht stoppen. Het kan een lekkage zijn of vocht dat op een andere manier in jouw schuur komt. Zolang het vocht er zit, zullen de schimmels blijven terugkomen.

Schimmel in schuur verwijderen

Je kunt de schimmel in de schuur op verschillende manieren verwijderen. Je kunt natuurlijk meteen een gespecialiseerd bedrijf bellen maar dit is behoorlijk prijzig. Er zijn ook meerdere manieren die je eerst zelf kunt proberen. Een bedrijf inschakelen kan altijd nog als het je echt niet lukt.

Schimmels kunnen zeer gevaarlijk zijn

Voordat je gaat beginnen met het verwijderen van de schimmel moet je eerst zorgen voor de juiste voorbereidingen. Het inademen van schimmels kan heel gevaarlijk zijn en zelfs permanente gezondheidsschade veroorzaken. Zorg dus dat de schuur goed geventileerd wordt. Zet ramen en deuren tegenover elkaar volledig open. Daarnaast moet je bij schimmel verwijderen altijd een goed mondmasker dragen en handschoenen aan doen.

Schimmel

Schimmel verwijderen met soda

De eerst optie die je hebt is soda. Los 6 tot 8 gram soda op in 1 liter water. Meng dit goed door elkaar en zorg dat de soda goed oplost. Pak daarna een harde borstel en doop deze in het mengsel. Schuur met de borstel stevig op de plekken van de schimmel. Neem ook de ruimte er omheen goed mee. Nieuwe schimmels kun je namelijk nog niet zien.

Schimmel verwijderen met bleek

Als je de schimmel niet met soda weg krijgt dan kun je het iets steviger aanpakken. Meng 25 tot 30 milliliter bleek met een liter water. Doe dit mengsel dan in een plantenspuit. Spuit het mengsel over de schimmel en laat dit intrekken. Probeer de schimmel weg te vegen met een natte doek. Blijven er nog steeds schimmels zitten? Doe deze handelingen dan nog een keer en gebruik dan iets meer chloor.

Waterstofperoxide tegen de schimmel

De laatste, meeste heftige optie die je nog hebt is het gebruiken van waterstofperoxide. Dit is het meest krachtige middel dat je kunt toepassen bij het verwijderen van schimmel. Als je gebruik gaat maken van waterstofperoxide dan moet je naast een mondmasker en handschoenen ook een veiligheidsbril op doen. Je wilt dit goedje niet in je ogen krijgen.

Voor de mensen die dichtbij de Duitse grens wonen. In Duitsland mag waterstofperoxide in veel sterkere vorm vrij verkocht worden. Woon je dus dichtbij Duitsland? Dan zou ik de waterstofperoxide daar kopen.

Ook de waterstofperoxide doe je in een plantenspuit en vernevel je over de schimmel. Dit laat je tijdje intrekken zodat de waterstofperoxide dode schimmels oplost en levende schimmels doodt. Strijk daarna het oppervlak schoon met een natte doek. Ventileer daarna goed en laat alles drogen.