OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

How to: jouw droombaan vinden (binnen de logistieke sector). Met deze 3 tips appeltje-eitje!

How to: jouw droombaan vinden (binnen de logistieke sector). Met deze 3 tips appeltje-eitje!

Werk neemt een groot deel van onze tijd in beslag. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je een baan hebt waar jij je in thuis voelt en waar je iedere dag weer met plezier naartoe gaat. Dit hoeft nog niet eens zozeer je droombaan te zijn, maar we kunnen het wel heel goed begrijpen dat die droombaan bemachtigen je uiteindelijke doel is. Zo heeft iedereen wel een sector of specifieke baan waarin hij of zij het liefste werkzaam zou zijn. Met onderstaande drie tips wordt het vinden van jouw droombaan (binnen de logistieke sector) appeltje-eitje. Lees je mee?

 

Schrijf op wat je zoekt in een baan

Voordat je kunt beginnen aan je zoektocht, is het vanzelfsprekend erg belangrijk om eerst op te schrijven wat je zoekt in een baan. Stel jezelf hierbij de volgende vragen: wat voor soort werk lijkt mij leuk en past bij mij? Is dit een baan met veel verantwoordelijkheden of niet? Binnen wat voor soort bedrijf zou ik graag willen werken? Informeel of formeel? Groot of klein? Hoeveel uur ben ik minimaal en maximaal beschikbaar? Zou ik het erg vinden om ook in ploegendiensten te werken? Zoek ik iets dicht bij huis of maakt de reisafstand mij niet zoveel uit? Et cetera.

 

Zet je kwaliteiten én valkuilen op papier

Iedereen heeft zowel kwaliteiten als valkuilen. Kwaliteiten zijn die punten waar je erg goed in bent en in uitblinkt. De valkuilen zijn jouw wat mindere kanten waar je nog aan kunt werken en waar je graag verbetering in zou willen zien. Belangrijk bij een sollicitatiegesprek is om deze valkuilen op een positieve manier te omschrijven. Laat bijvoorbeeld merken dat je druk bezig bent om aan je valkuilen te werken. Dit wordt over het algemeen zeer gewaardeerd.

 

Probeer het niet alleen via de gebaande weg

Het is misschien makkelijk om, net als ieder ander, via een vacaturewebsite als Indeed op openstaande vacatures te reageren, maar dit blijkt niet altijd de effectiefste manier te zijn. Je kunt jouw motivatie ook op andere manieren laten blijken, bijvoorbeeld door middel van een open sollicitatie, het bezoeken van banenbeurzen of door in je netwerk rond te vragen. Binnen de logistieke sector weten we in ieder geval dat ze bij Melis Logistics vacatures nog op zoek zijn naar nieuw talent. Kijk zelf eens op de website!


https://www.werkenbijmelis.nl/