OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Hoe vind je een goede kinderopvang voor je kind

Veel ouders vinden het heel spannend om hun kindje naar de kinderopvang in Groningen te brengen als de moeder na de bevalling weer aan het werk gaat. Zal de leiding wel goed voor mijn kind zorgen? Zal ik er wel tegen kunnen om mijn kleine schat de hele dag te moeten missen? Dit soort vragen spelen bij vrijwel elke ouder, ook als het niet om het eerste kindje gaat. Want vooral de moeders vinden het vaak lastig om de zorg uit handen te geven. Daarom is het belangrijk om een opvangplek te vinden waar je zeker weet dat jouw kind het daar goed heeft.

Steeds meer vraag naar plekken in de kinderopvang

Steeds meer ouders werken allebei. Daarom is er steeds meer vraag naar een plekje bij de kinderopvang. Een vacature kinderopvang in Groningen zie je dan ook steeds vaker. Het is soms lastig om goed personeel te vinden. Het werken in de kinderopvang is zwaar, want je bent de hele dag bezig met de kinderen en kunt niet even achterover leunen zoals bij een kantoorbaan. Daarnaast gelden er strenge selectie eisen. Niet iedereen is geschikt om als leider of leidster in de kinderopvang te werken. Er wordt ook altijd om een Verklaring omtrent Gedrag (VoG) gevraagd.

Opvang voor baby’s en peuters

De kinderopvang begint met het verzorgen van baby’s en peuters die nog niet naar school gaan. De meeste kindjes komen al enkele maanden na de geboorte naar de opvang als de moeder weer aan het werk gaat. Zorgen voor deze kleine kindjes vraagt extra veel van de leidsters. Ze kunnen nog niet zelf aangeven of ze zich niet lekker voelen en dus is het belangrijk dat er goed wordt opgelet of alles wel goed gaat met de kleintjes. Ze slapen natuurlijk nog veel, vooral de baby’s, maar dat maakt de zorg voor deze kinderen niet minder intensief.

Buitenschoolse opvang

Zodra een kind vier jaar is mag het naar de basisschool. Ook dan blijft kinderopvang vaak nodig. Veel kinderen maken gebruik van de buitenschoolse opvang. Die zorgt voor de kinderen na schooltijd en vaak ook al daarvoor. Veel ouders brengen hun kind al om 8 uur ’s ochtends en halen het aan het eind van de middag weer op. Dat betekent dat de kinderen vanuit de opvang naar school worden gebracht en soms ook naar training voor sport of andere naschoolse activiteiten.